ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Α’ Ιταλίας: Λάτσιο – Ρόμα

Α’ Ιταλίας: Λάτσιο – Ρόμα
Spread the love

Το “derby della capitale” κυριαρχεί στο Κυριακατικο προγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Serie A με το νικητή να πλησιάζει στις θέσεις που οδηγουν στην Ευρωπαϊκή έξοδο…

Η Λάτσιο προέρχεται από μία παραπάνω από σημαντική νίκη στο κρίσιμο εντος έδρας ματς με τη Φεγενορντ χάρη στο γκολ του καπιτάνο Τσίρο Ιμομπιλε στο ματς που ο διεθνής φορ συμπλήρωσε 200 γκολ με τους “λατσιαλι” σε ολες τις διοργανώσεις. Δεν άξιζε τη νίκη, το γκολ ήρθε απο μια κακη εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ από την Οπλλανδικη αμυνα με τη Φεγενορντ να χανει ευκαιρίες τουλαχιστον για την ισοπαλία.

Με τη νίκη αυτή μπήκα δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Ο κοουτς Μαουρίτσιο Σάρι πάντως αναζητάει λύση στο θέμα του γκολ . Για παραδειγμα την περασμένη Παρασκευή ηττήθηκε εκτος εδρας απο την Μπολόνια με 1-0. Θα μπορουσε να έχει ανοίξει εκείνη το σκορ αλλά μετά το γκολ που δέχτηκε στο ξεκινημα του β’ μερους δεν είχε επαρκή αντίδραση και έχασε το ματς.

Πλέον εχει απομακρυνθει από τις πρώτες θέσεις στη βαθμολογια, συγκεκριμενα ειναι 9η με 16 βαθμους. Δυσκολευεται στο γκολ τώρα τελευταία καθώς πριν την ήττα από τη Μπολονια είχε νικήσει 1-0 τη Φιορεντινα και πάλι σκοραρε με πεναλτι στο 90+5’! Πρέπει να λύσει το …συντομοτερο το προβλημα αν θελει να ανεβει βαθμολογικα και να ξαναμπει στις θεσεις της Ευρωπης (-2). Τραυματίας ο βασικος εξτρεμ Ματια Ζακάνι.

Η Ρόμα τώρα που στο πρωτάθλημα εχει 17 βαθμους (μολις εναν παραπανω από τη Λάτσιο!) σε 11 αγωνιστικες προέρχεται από την πρώτη της ήττα στον ομιλο του Γιουροπα λιγκ. Μετά το τρία στα τρία σε νίκες που μετρούσε με τέρματα 8-1, ήρθε η …σφαλιάρα από τη Σλάβια στην Πράγα με 2-0 οπου δεχτηκε και τα δύο γκολ στο β’ μερος, παραμενει ομως πρώτη στο γκρουπ με 9 βαθμους.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ζοσε Μουρίνιο συνεχίζει να κάνει …θρίλερ τα παιχνίδια της! Εχανε με 1-0 εντος εδρας από την Λέτσε και στις καθυστερήσεις πετυχε τη μεγάλη ανατροπή με Αζμουν και Λουκάκου και πηρε το τριποντο. Παρόμοια κατάληξη με το προσφατα 1-0 εντος (3η σερι εγχωρια νικη τοτε) με Μοντσα που παλι σκοραρε στις καθυστερήσεις (!) με τρον Ελ Σαραουι. Μεταξύ αυτων των νικών ειχε μεσολαβήσει η ηττα 1-0 απο την πρωτοπορο Ιντερ στο Σαν Σιρο. Ταμι Αμραμ και Κουμπουλα οι απουσιες των “τζαλοροσι”

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Τέσσερεις άσοι και ένα Χ την τελευταία πενταετία με τυπικα γηπεδούχο τη Λάτσιο

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ ημίχρονο (στο 0-0 πολλα απο τα προσφατα πρωτα ημιχρονα και των δύο στο πρωτάθλημα)

(Visited 362 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x