ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Μαγκαγιάνες – Ουατσιπάτο

Χιλή: Μαγκαγιάνες – Ουατσιπάτο
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε και τεράστιο το ενδιαφέρον στο ματς στο «Μουνισιπάλ» του Σαν Μπερνάρντο, με την τοπική Μαγκαγιάνες να παίζει τα ρέστα της για την παραμονή και την Ουατσιπάτο να έχει χρυσή ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή την Κομπρεσάλ, η οποία «αυτοκτόνησε» χθες στην έδρα της με την Άουνταξ Ιταλιάνο.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Ονειρική η περσινή χρονικά για τη Μαγκαγιάνες, καθώς όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και φυσικά την άνοδο, αλλά πραγματοποίησε και την έκπληξη στον τελικό του κυπέλλου στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Ουνιόν Εσπανιόλα. Η φετινή όμως δείχνει εφιαλτική για τη Μαγκαγιάνες, καθώς ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με την Κουρικό και βρίσκονται αμφότερες, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, στο -7 από την 14η στον βαθμολογικό πίνακα Κοπιαπό και την γραμμή της παραμονής. Στην άλλη πλευρά, στην 2η θέση η Ουατσιπάτο και το -3 από την κορυφή, έχοντας χρυσή ευκαιρία όμως σήμερα να βρεθεί 1η, μετά την χθεσινή εντός έδρας ήττα της Κομπρεσάλ  με 3-4 από την Άουνταξ Ιταλιάνο, καθώς θα υπερτερεί στην διαφορά τερμάτων.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 στον ημιτελικό του περσινού κυπέλλου, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο τη Μαγκαγιάνες.

Εκτίμηση μου, πως η Μαγκαγιάνες πολύ δύσκολα θα καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από την γραμμή της παραμονής σε μόλις τέσσερις αγωνιστικές. Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη ήταν το «διπλό». Παρ’ όλα αυτά, θα κρατήσω επιφυλακτική στάση, μετά την  χθεσινή ήττα της πρωτοπόρου Κομπρεσάλ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 703 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x