ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ινστιτούτο – Μπαράκας  

Αργεντινή: Ινστιτούτο – Μπαράκας  
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της 2ης φάσης του πρωταθλήματος και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Ινστιτούτο ψάχνει, κόντρα στην αδιάφορη πλέον Μπαράκας, το τρίποντο που θα την φέρει, έστω και οριακά, στην 4η θέση του 1ου ομίλου.

Να σημειωθεί, πως στην 2η φάση του πρωταθλήματος, οι 28 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους, με τις 14 ομάδες κάθε γκρουπ να αγωνίζονται σε ένα γύρο των δεκατριών αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα χιαστί νοκ άουτ, ενώ πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης η πρωταθλήτρια της 1ης φάσης Ρίβερ Πλέιτ, ενώ η Αρσενάλ έχει γνωρίσει ήδη τον υποβιβασμό. Η ομάδα που θα την συνοδεύσει στην 2η κατηγορία, θα είναι η τελευταία της συνολικής κατάταξης των δύο φάσεων του πρωταθλήματος.

Δραματικό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, με το οποίο η Ινστιτούτο όχι μόνο «καθάρισε» με την υπόθεση παραμονή, αλλά κράτησε «ζωντανές» ταυτόχρονα τις ελπίδες που υπάρχουν για συμμετοχή στα πλέι οφ. Δύσκολη βέβαια η αποστολή της, καθώς με νίκη σήμερα θα βρεθεί στην 4η θέση του 1ου ομίλου, αλλά θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να πραγματοποιήσει την έκπληξη στην έδρα της «μεγάλης» Ρίβερ Πλέιτ. Μπροστά στο σκορ στο ματς στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς από πέναλτι του Μαρτίνες στο εβδομήντα τρία, το 1-1 για την αντίπαλο της στο ογδόντα, με την Ινστιτούτο όμως να φτάνει στο τρίποντο στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην άλλη πλευρά, ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ροζάριο Σεντράλ, με τις δύο ομάδες ικανοποιημένες στο φινάλε με το αποτέλεσμα αυτό. Στην τελευταία θέση βέβαια του 1ου ομίλου, με τα πλέι οφ όμως να μην είναι ο βασικός στόχος της Μπαράκας, αλλά η παραμονή, την οποία εξασφάλισε χθες και μαθηματικά, μετά την ήττα της προτελευταίας στην συνολική βαθμολογία Ουνιόν Σάντα Φε στην έδρα της Μπελγράνο.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Ινστιτούτο το 2021, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπαράκας.

Να πω την αλήθεια, η νίκη πολύ πιθανό να μην είναι αρκετή για την Ινστιτούτο, από την στιγμή που στο φινάλε θα δοκιμαστεί στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως θα θέλει και να εξαντλήσει τα περιθώρια, αλλά και να πανηγυρίσει τη νίκη στο τελευταίο ματς στην 2η φάση του πρωταθλήματος στο γήπεδο της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 731 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x