ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Σαρμιέντο – Γοδόι Κρουζ  

Αργεντινή: Σαρμιέντο – Γοδόι Κρουζ  
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της 2ης φάσης του πρωταθλήματος και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την Σαρμιέντο να θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή της, την στιγμή που η Γοδόι Κρουζ ψάχνει την έξοδο της στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως στην 2η φάση του πρωταθλήματος, οι 28 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους, με τις 14 ομάδες κάθε γκρουπ να αγωνίζονται σε ένα γύρο των δεκατριών αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα χιαστί νοκ άουτ, ενώ πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης η πρωταθλήτρια της 1ης φάσης Ρίβερ Πλέιτ, ενώ η Αρσενάλ έχει γνωρίσει ήδη τον υποβιβασμό. Η ομάδα που θα την συνοδεύσει στην 2η κατηγορία, θα είναι η τελευταία της συνολικής κατάταξης των δύο φάσεων του πρωταθλήματος.

Πολύτιμο 1-0 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Νιούελς, με το οποίο η Σαρμιέντο όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα μετά από εννέα αγωνιστικές, αλλά βρέθηκε ταυτόχρονα μην ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής. Για δύο αποτελέσματα πλέον στο σημερινό ματς, σημειώνοντας πως και με ισοπαλία εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμονή, αρκεί στο φινάλε να μην καλυφθεί μια μεγάλη διαφορά τερμάτων που υπάρχει με την προτελευταία στην συνολική βαθμολογία Ουνιόν Σάντα Φε. Στον αντίποδα, 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Πλατένσε, με την Γοδόι Κρουζ να εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα πλέι οφ και να βάζει πλώρη πλέον και για την έξοδο της στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Γοδόι Κρουζ, το 2-1 του 2022 και δύο ισοπαλίες, το 0-0 του 2016 και το 2-2 του 2017, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Σαρμιέντο.

Η αλήθεια είναι πως η νίκη είναι το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για την Σαρμιέντο όσο και για την Γοδόι Κρουζ. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν τους βγει το ματς, με ισοπαλία στο φινάλε θα μείνουν ικανοποιημένες.

Εκτίμηση:  X

(Visited 1.016 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x