ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Αργεντινή – Ουρουγουάη

Προκριματικά Μουντιάλ: Αργεντινή – Ουρουγουάη
Spread the love

Το ντέρμπι ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή και την Ουρουγουάη στο «Μονουμεντάλ», αυτό που αναμφίβολα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής.

Να σημειωθεί πως έχουμε ένα όμιλο των 10 ομάδων, με την απευθείας πρόκριση στις έξι πρώτες και την έβδομη σε μπαράζ. Η ομάδα του Εκουαδόρ επίσης έχει το μειονέκτημα πως μπαίνει στη μάχη των προκριματικών με τιμωρία τριών βαθμών. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Δύο τέρματα του Λιονέλ Μέσι στο τριακοστό δεύτερο και το τεσσαρακοστό δεύτερο λεπτό, αυτά που διαμόρφωσαν το 2-0 με το οποίο η Αργεντινή «καθάρισε» την προηγούμενη αγωνιστική στη Λίμα και διατήρησε το απόλυτο στα προκριματικά. Οκτώ νίκες γενικότερα μετά τον τελικό του Μουντιάλ, μάλιστα με μηδέν παθητικό, τέσσερις σε φιλικά και ισάριθμες στα προκριματικά, με την Αργεντινή να κερδίζει πλέον από συνήθειο. Είχαν προηγηθεί το 1-0 της πρεμιέρας φιλοξενώντας το Εκουαδόρ, το 3-0 στην Βολιβία και το 1-0 στο «Μονουμεντάλ» με την Παραγουάη, με το σημερινό πάντως να είναι σαφώς το πιο ζόρικο ματς των παγκόσμιων πρωταθλητών στα προκριματικά.

Στην αντίπερα όχθη, σπουδαίο 2-0 φιλοξενώντας την Βραζιλία, με την Ουρουγουάη απόλυτα κυνική, αλλά να ενθουσιάζει ταυτόχρονα, καθώς αποδίδει το ρίσκο του Μαρσέλο Μπιέλσα να προχωρήσει σε βαθιά ανανέωση σε αυτά τα προκριματικά, «τελειώνοντας» ουσιαστικά τους Μουσλέρα, Γκοδίν, Καβάνι και Σουάρες. Επτά οι βαθμοί της πλέον στα προκριματικά, έχοντας προηγηθεί το 3-1 της πρεμιέρας φιλοξενώντας την Χιλή, το 1-2 στο Εκουαδόρ και το 2-2 στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια με την Κολομβία.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αργεντινή, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ουρουγουάη, το 1-0 του 2016 και το 3-0 του 2021.

Εντυπωσιακό το νικηφόρο σερί της Αργεντινής, αλλά το 1,50 που την συνοδεύει όταν απέναντι υπάρχει η Ουρουγουάη, «χτυπάει» άσχημα στο μάτι.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 791 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x