ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βενεζουέλα – Εκουαδόρ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βενεζουέλα – Εκουαδόρ
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» του Ματουρίν το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Βενεζουέλα να φιλοξενεί το Εκουαδόρ, ψάχνοντας για την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς.

Να σημειωθεί πως έχουμε ένα όμιλο των 10 ομάδων, με την απευθείας πρόκριση στις έξι πρώτες και την έβδομη σε μπαράζ. Η ομάδα του Εκουαδόρ επίσης έχει το μειονέκτημα πως μπαίνει στη μάχη των προκριματικών με τιμωρία τριών βαθμών. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Σπουδαίο 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Χιλή, με την Βενεζουέλα να πανηγυρίζει την δεύτερη νίκη της στα προκριματικά και να φτάνει ταυτόχρονα τους επτά βαθμούς σε τέσσερα ματς. Απόλυτα λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός, καθώς είναι διακαής πόθος μια ολόκληρης χώρας να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ, όντας η μοναδική από τη Νότια Αμερική που δεν έχει προκριθεί σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Είχαν προηγηθεί, το 0-1 στην πρεμιέρα των προκριματικών στην Κολομβία, το 1-0 φιλοξενώντας την Παραγουάη και το 1-1 στην Βραζιλία.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με την ομάδα του Εκουαδόρ απόλυτα ικανοποιημένη, από την στιγμή που ξεκίνησε με ήττα στα προκριματικά στην Αργεντινή (0-1) και «έσβησε» στην συνέχεια το -3. Ικανοποιημένη μάλιστα η ομάδα του Εκουαδόρ, τουλάχιστον βάσει εικόνας και από το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Κολομβία, από την στιγμή που η αντίπαλος της ήταν πιο απειλητική και είχε χαμένο πέναλτι στο εξηκοστό λεπτό.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-1 για το Εκουαδόρ το 2015, ενώ 2-1 για την Βενεζουέλα το 2021, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία στο Ματουρίν.

Σε τιμές άνω του 3,00 η Βενεζουέλα, με τις εταιρίες να συνεχίζουν να πιστεύουν πως θα αρχίσει να «ξεφουσκώνει». Εκτίμηση μου πάντως, πως η ομάδα της Βενεζουέλας μπορεί να εκμεταλλευτεί και τον παράγοντα έδρα και το momentum, ανεξάρτητα αν απέναντι υπάρχει ένας αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος. Για τους μη τολμηρούς δέκτη και η κάλυψη.

Εκτίμηση:  1X

(Visited 1.085 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x