ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Χιλή – Παραγουάη  

Προκριματικά Μουντιάλ: Χιλή – Παραγουάη  
Spread the love

Πολύ σπουδαίο βαθμολογικά το τελευταίο χρονικά ματς της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ της ζώνης της Νότιας Αμερικής στο «Μονουμεντάλ» του Σαντιάγκο, ανάμεσα στην Χιλή και την ισόβαθμη της Παραγουάη.

Να σημειωθεί πως έχουμε ένα όμιλο των 10 ομάδων, με την απευθείας πρόκριση στις έξι πρώτες και την έβδομη σε μπαράζ. Η ομάδα του Εκουαδόρ επίσης έχει το μειονέκτημα πως μπαίνει στη μάχη των προκριματικών με τιμωρία τριών βαθμών. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Τέσσερις βαθμοί για την Χιλή στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών, απολογισμός που είναι θεωρητικά «φτωχός» για την ποιότητα του ρόστερ και τις προσδοκίες που υπάρχουν για την ομάδα του 54χρονου Αργεντινού, Μανουέλ Μπερίσο. Τέσσερις βαθμοί στο Σαντιάγκο από το άτυχο 0-0 με την Κολομβία και το 2-0 σε βάρος του Περού, ενώ απογοητευτική η εικόνα της Χιλής στο 1-3 της πρεμιέρας στο Μοντεβιδέο με την Ουρουγουάη και «αχώνευτο» χωρίς υπερβολή το βαρύ 0-3 στο Ματουρίν από την Βενεζουέλα. Τέσσερις βαθμοί όμως και για την Παραγουάη, η οποία κατάφερε να σπάσει το ρόδι την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Βολιβία (1-0). Νωρίτερα, τρία δοκάρια και αμέτρητες ευκαιρίες στο 0-0 της πρεμιέρας φιλοξενώντας το Περού, ενώ άτυχο 0-1 στην Βενεζουέλα και 0-1 ακολούθως στο «Μονουμεντάλ» από την Αργεντινή.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Παραγουάη το 2016, ενώ 2-0 για την Χιλή το 2021, στις δύο μονομαχίες τους στα πλαίσια προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία στο Σαντιάγκο.

Με την πλάτη στον τοίχο και οι δύο ομάδες, εκτιμώντας πως στη μεταξύ τους μονομαχία θα πέσουν κορμιά. Επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, που πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 661 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x