Uncategorized

Προκριματικά Euro2024: Γεωργία- Σκωτία ( 1ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024: Γεωργία- Σκωτία ( 1ος όμιλος)
Spread the love

Στην Τιφλίδα η Γεωργία αντιμετωπίζει την Σκωτία με τους γηπεδούχους να έχουν αποκλειστεί μέσο των προκριματικών του ομίλου αλλά να έχουν ακόμη μια ευκαιρία μέσο των πλέι οφ του Nations League και τους φιλοξενούμενους να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε και να μην έχουν απολέσει ακόμη την πιθανότητες τους για την πρωτιά.

Η ομάδα του Σανιόλ έζησε έναν ζοφερό Σεπτέμβριο αφού αρχικά δέχτηκε μια συντριβή από την Ισπανία με 1-7 και στην συνέχεια ηττήθηκε με 2-1 από την Νορβηγία εκτός έδρας.

Κάπως έτσι μηδενίστηκαν και οι λίγες ελπίδες που διατηρούσαν νωρίτερα για την 2η θέση και πλέον τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια κόντρα σε Σκωτία και Ταϊλάνδη θα τα χρησιμοποιήσει ο Γουίλι Σανιόλ για να προετοιμάσει την ομάδα του για τα πλέι οφ του Nations League.

Στα φιλικά που ακολούθησαν επικράτησαν με 8-0 της Ταϊλάνδης και με 4-0 της Κύπρου.

Η Σκωτία υστερεί στην ισοβαθμία με την Ισπανία στην διαφορά τερμάτων αφού τα μεταξύ τους αποτελέσματα είχαν το ίδιο σκορ: 2-0 με πιο πρόσφατη την ήττα τους από τους Φούριας Ρόχας στην Σεβίλλη πριν από έναν μήνα και κάποιες ημέρες.

Είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στα τελικά της Γερμανίας το καλοκαίρι για 4η φορά στην ιστορία της και πρώτη back to back μετά το πρόσφατο Euro στην Αγγλία.

Ο Στιβ Κλαρκ επιμένει πως τα φιλικά με την Αγγλία και την Γαλλία ήταν απαραίτητα για να δει η ομάδα του σε ποια κατάσταση είναι απέναντι στους κορυφαίους αλλά αυτό δεν αλλάζει πως πάνε στο αποψινό ματς με ένα αρνητικό ρεκόρ τριών αγώνων μόνο με ήττες και τέρματα: 2-9.

Οι: Ρόμπερτσον, Τίρνεϊ, Χίκεϊ και ο Τσε Άνταμς είναι εκτός δράσης για τους φιλοξενούμενους.

Προϊστορία: Το παράδοξο στην μεταξύ τους παράδοση είναι πως δεν υπάρχει ισοπαλία σε πέντε παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία τα έχει κερδίσει η Ισπανία και τα δυο η Γεωργία.

* Η παρέα του Κβαρατσχέλια το 2020 δεν κατάφερε να πετύχει την “παρθενική” της εμφάνιση σε ένα Euro αφού στα πλέι οφ της έφραξαν τον δρόμο τα Σκόπια.

Ενδεχομένως να βρεθεί τον Μάρτιο στην ίδια διαδικασία κόντρα στην Εθνική μας αλλά μέχρι τότε θα θελήσει να δείξει καλό πρόσωπο στα τελευταία ματς του ομίλου.

Οι Σκωτσέζοι θα επιδιώξουν το 2/2 σε νίκες στο φινάλε για να διεκδικήσουν με όποιες πιθανότητες τους αναλογούν την πρωτιά από τους Ισπανούς.

Αναμένω ένα ανοιχτό ματς αφού τα 5/6 τελευταία των γηπεδούχων έχουν λήξει όλα με πάνω από δυο γκολ και από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν για την νίκη. Στο 2,18 η σχετική απόδοση.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

(Visited 338 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x