ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Euro 2024: Φινλανδία – Βόρεια Ιρλανδία (8ος ομιλος)

Προκριματικά Euro 2024: Φινλανδία – Βόρεια Ιρλανδία   (8ος ομιλος)
Spread the love

Στο πανέμορφο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι διεξάγεται ενα καθαρά διαδικαστικου χαρακτήρα παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες έχουν χάσει το …τρένο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθληματος…

Η εθνική ομάδα της Φινλανδίας έδειξε σε αυτή τη προκριματική σειρά οτι θα μπορουσε να διεκδικήσει εστω τη δεύτερη θέση και να προκριθει σε τελικά φαση για δεύτερη σερί φορά (και δευτερη συνολικά στην ιστορια της) αλλά μετά από την εκτός έδρας νίκη 1-0 στο Καζακστάν έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες και… αποχαιρέτησε προωρα!

Κι αν πούμε οτι οι ήττες από Δανία και Σλοβενία είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου γιατι ειναι ανωτερα σύνολα από εκείνη, το 1-2 που ακολούθησε τον Οκτωβριο εντος έδρας με το Καζακστάν ήταν…επίπονο, πολύ περισσοτερο γιατι νικουσε μεχρι το 77ο λεπτο!

Οι Φινλανδοι ειναι πλεον αντιστοιχη περιπτωση με την Ελλαδα αφού θα ρίξουν τώρα το βάρος της προσοχής τους στα μπαράζ του Μαρτιου μηπως καταφερουν να πανε στο Euro. Για τη γηπεδουχο ομάδα ο εμπειρος κοουτς Κάρνεβα που αποθεραπευτηκε απο … κορονοϊό και θα ειναι κανονικα παρών, θα εχει εκτος τον εξτρέμ της Νόρντζελαντ Άντμαν αλλα και τον ακραίο Νίσκανεν (Έξετερ).

Από την άλλη μεριά η Βόρειος Ιρλανδία ήταν σε αυτά τα προκριματικά πραγματικά απογοητευτική εχοντας σε οκτώ αγωνιστικές έξι ήττες και δύο νίκες. Αυτές δηλαδή που έκανε επι του Σαν Μαρίνο, 2-0 εκτος εδρας το Μάρτιο και το προσφατο εντος εδρας 3-0 τον Οκτώβριο. Πλην αυτών των δυο ματς σκοραρε μονο στην “τεσσαρα” που δεχτηκε από τη Σλοβενια το Σεπτεμριο (2-4)!

Ο κοουτς Μάικλ Ο’Νιλ, εχει πολλα προβληματα αφού εξω ειναι μεταξυ αλλων ο χαφ της Σαουθαμπτον Τσαρλς, ο γκολκίπερ Πίκοκ-Φάρελ (Άαρχους), ο εμπειρος στοπερ Τζονι Έβανς (Μαν. Γιουναιτεντ.), ο μεσοεπιθετικός Λέιν (Πόρτσμουθ), ο εξτρέμ Σμιθ (ΚΠΡ) κλπ. Γιαυτο εκτακτως κληθηκαν οι ΜακΜούλαν (γκολκίπερ , Φλίτγουντ), (στόπερ , Γουέστ Χαμ), Ντέβλιν (χαφ , Πόρτσμουθ) και ΜακΚάουσλαντ (χαφ, Ρειντζερς).

Finland :Hradecky; Jensen, Hoskonen, Ivanov; Soiri, Kairinen, Kamara, Hakans; Pukki, Kallman, Ρohjanpalo

Northern Ireland : Hazard; Hume, McNair, Ballard, Lewis; Smyth, Thompson, Saville, Price, Taylor; Magennis

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 που δινει 2.07 στην Betsson (εναλλακτικο το 2-3 γκολ αλλα και το N/G)

(Visited 207 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x