ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Euro 2024: Ιταλία – Σκόπια (3ος ομιλος)

Προκριματικά Euro 2024: Ιταλία – Σκόπια (3ος ομιλος)
Spread the love

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης παρουσία 50.000 θεατών η Ιταλία του Λουτσιάνο Σπαλέτι ζητάει νίκη και εκδίκηση από μία ομάδα που της έχει δημιουργήσει σημαντικά προβληματα στο παρελθόν…

Η Ιταλία δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, είναι στην 3η θέση του γκρουπ πισω από την Αγγλία και στο -3 απο την Ουκρανία αλλα με ματς λιγοτερο ενώ την τελευταία αγωνιστικη θα αντιμετωπισουν τους Ουκρανούς εκτος εδρας σε εναν … τελικο προκρισης! Ο κοουτς Λουτσιάνο Σπαλέτι διαδεχτηκε στο ξεκινημα της τρέχουσας σεζον τον Ρομπερτο Μαντσίνι και έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας στο εκτος έδρας 1-1 με τα Σκόπια οπου προηγηθηκε αλλα δεν καθαρισε το ματς.

Βέβαια οι Σκοπιανοί τη μεγάλη ζημιά την Ιταλία την είχαν κάνει στα πλέι οφ του μουντιάλ το Μάρτιο του 2022 οταν νίκησαν με 1-0 μεσα στο Παλέρμο τη “σκουάντρα ατζιουρα” και την πέταξαν εκτος τελικης φάσης παγκοσμιου κυπελλου. Ενα πραγματικά μεγάλο πλήγμα για την Ιταλία που παραμένει η εν ενεργεία πρωταθλητρια Ευρωπης καθως κατεκτησε το Euro το καλοκαιρι του 2021.

Μετά την ισοπαλία στα Σκοπια οι “ατζουρι” νικησαν 2-1 εντός (Σαν Σιρο) την Ουκρανία χάρη με δυο γκολ του Φρατέζι και εν συνεχεια ηρθε η ευκολη νικη με 4-0 απέναντι στη Μάλτα και τρεις ημέρες αργότερα ηττηθηκε στο Γουμεπλεϊ (γήπεδο στο οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του προηγουμενου Euro!) από την Αγγλία με 3-1 με άλλη μια υποτονικη εμφανιση με σημαντικα αμυντικα κενα κι ενω ειχε προηγηθει στο πρωτο μερος.

Εχει ουκ ολιγα προβληματα ο Σπαλετι καθώς τραυματιες ειναι οι Λοκατέλι (χαφ, Γιουβε) Μερέτ (τερματοφύλακας, Νάπολι), Τολόι (στόπερ, Αταλάντα), Καλάμπρια (δεξιός μπακ, Μίλαν), Μπαστόνι (στοπερ , Ιντερ) και ηρθαν να προστεθουν στην ηδη υπαρχουσα λιστα αποντων (Τοναλι, Σπινατσολα. Τζακανι, Πελεγκρινι, Ρετεγκι κλπ) , κληθηκε για πρωτη φορα ο Κολπανι (χαφ) της Μοντσα.

Από την άλλη μεριά τα Σκοπια ερχονται από την ήττα με 2-0 από την Ουκρανία η οποία την έθεσε οριστικα και αμετακλητα εκτός τελικής φάσης.. Λιγες ημερες μετα πηρε μια …χαλαρή φιλική νίκη επί της Αρμενίας με 3-1. Ο εθνικος εκλεκτορας κόουτς Μιλέφσκι. Θα εχει παλι διαθεσιμο τον μεσο Κοσταντίνοφ που αποθεραπευτηκε. Εκτος ο στόπερ Ζάικοφ και οι φορ Νεστορόφσκι, Μπαμπούνσκι.

Iταλία: Donnarumma; Darmian, Acerbi, Gatti, Dimarco; Barella, Jorginho, Frattesi; Berardi, Scamacca, Chiesa

Σκόπια: Dimitrievski; Manev, Musliu, Serafimov; Ashkovski, Ademi, Atanasov, Alioski; Bardhi, Elmas; Trajkovski

ΠΡΟΤΑΣΗ: γκολ / γκολ (betsson 2.60)

(Visited 264 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x