ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Euro 2024: Ελβετία – Κόσοβο (9ος ομιλος)

Προκριματικά Euro 2024: Ελβετία – Κόσοβο   (9ος ομιλος)
Spread the love

Στο “St. Jakob-Park” η Ελβετία του Μουράτ Γιακίν θα προσπαθήσει να “κλειδώσε锨την πρόκριση στα τελικά με το Κόσοβο να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες αν φύγει νικήτριας από τη Βασιλεία…

Με γκολ του Ρουμπεν Βαργκας της Αουγκσμπουργκ η Ελβετία προηγήθηκε στο (τυπικά) εκτός έδρας παιχνίδι με το Ισραήλ πριν λιγες ημέρες αλλά τελικά δεν πήρε τη νικη αφου ισοφαριστκηε στα τελευταία λεπτά. Στις καθυστερήσεις μαλιστα εμεινε και με δεκα παικτες λογω αποβολης του Φερναντες της Μαϊντς. Σε αυτο το ματς ο Γκρανιτ Τσάκα της Λεβερκουζεν εφτασε τις 119 συμετοχές με την εθνική και ειναι ο νεος ρεκορτμαν της χωρας.

Πιο πριν (Οκτωβριο)ένα ισοπαλο 3-3 με τη Λευκορωσία εντος σε ένα …τρελο ματς! Συνολικα στον ομιλο διατηρει την πρωτιά με 16 βαθμους και ειναι στην πρώτη θεση μαζι με τη Ρουμανια. Με 21 γκολ ενεργητικο ειναι η καλυτερη επιθεση του γκρουπ και μόνο στο προαναφερθέν ματς με το Ισραήλ πέτυχε λιγότερα από δύο γκολ.

Στο αντιπαλο στρατόπεδο οι Κοσαβάροι προέρχονται απο το νικηφόρο 1-0 απεναντι στο Ισραήλ με σκορερ του μοναδικου γκολ το φορ της Μπεσικτας Μίλοτ Ρασιτσα. Ο Σλοβενος κοουτς Πριμοζ Γκλιχα ζητάει μόνο νίκη απο τους παικτες του ωστε να εχουν εστω μαθηματικες ελπιδες για προκριση αν παρουν και το τελευταιο ματς των προκριματικων με τη Λευκορωσια και οι Ελβετοι ηττηθουν από τους Ρουμάνους.

Για την Ελβετία θα λειπει ο τιμωρημένος Φερναντες που αποβληθηκε με το Ισραήλ ενω ο Φαμπιαν Σερ ειναι αμφιβολος κι ο Λοτομππα εκτος. Μεγάλη απουσδία της ομάδας του Κλοσοβου ο Βενταντ Μουριτσι που ειναι ο πρωτος σκορερ στην ιστορια της ομάδας με 26 γκολ

Switzerland :Sommer; Akanji, Elvedi, Zesiger, Rodriguez; Freuler, Xhaka, Zakaria; Shaqiri, Amdouni, Vargas

Kosovo : Muric; Dellova, Aliti, Hajrizi; Hadergjonaj, Loshaj, Zyba, Muslija, Vojvoda; Rashica; Rrahmani

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 γκολ . Πιο τολμηρή σκεψη το Χ/1 (στη betsson δινει αποδοση 4.00)

(Visited 717 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x