ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Ατλέτικο Νασιονάλ

Κολομβία: Μεντεγίν – Ατλέτικο Νασιονάλ
Spread the love

Το ντέρμπι μίσους ανάμεσα στη Μεντεγίν  και την συμπολίτισσα της Ατλέτικο Νασιονάλ, αυτό που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ του Κλαουσούρα στον 2ο όμιλο. Τυπικά γηπεδούχος πάντως η Μεντεγίν, καθώς το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα.

Να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δημιούργησαν δύο ομίλους στα πλέι οφ, με τις νικήτριες αυτών να είναι και το ζευγάρι του τελικού. Τον 1ο όμιλο απαρτίζουν η Ντεπόρτες Τολίμα, η Ριονέγκρο, η Ντεπορτίβο Κάλι και η Τζούνιορ και τον 2ο η Μεντεγίν, η πρωταθλήτρια Μιγιονάριος, η Αμέρικα Κάλι και η Ατλέτικο Νασιονάλ.

Σπουδαίο 2-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ του Κλαουσούρα στην έδρα της Αμέρικα Κάλι, σε μία αναμέτρηση, στην οποία η Μεντεγίν βρέθηκε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ (7΄) και στην οποία όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει την ανατροπή με δύο πέναλτι του Σετρέ στο εικοστό και το εικοστό τρίτο λεπτό. Πιο απειλητική πάντως μετά το 2-1 η Αμέρικα Κάλι, με τη Μεντεγίν όμως να αντέχει την πίεση της αντιπάλου της, έχοντας κορυφαίο τον 32χρονο γκολκίπερ Χοσέ Τσουνγκά. Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τη Μιγιονάριος για την Ατλέτικο Νασιονάλ, με 0-1 αρχικά στην πρεμιέρα των πλέι οφ στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» και 1-1 ακολούθως στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, στον πρώτο μεταξύ τους τελικό του κυπέλλου.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για τη Μεντεγίν, πέντε για την Ατλέτικο Νασιονάλ και οκτώ ισοπαλίες, στις 23 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο), με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη, καθώς όπως προαναφέρθηκε το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου στο συγκεκριμένο ντέρμπι μίσους, καθώς η φόρμα, οι απουσίες και η προϊστορία είναι σε δεύτερη μοίρα, ειδικά μάλιστα όταν το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 509 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x