ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Βολιβία  

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Βολιβία  
Spread the love

Η 6η αγωνιστική στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής, με την Ουρουγουάη σε ρόλο φαβορί φιλοξενώντας στο θρυλικό «Σεντενάριο» την Βολιβία, με την ομάδα του 68χρονου Αργεντινού, Μαρσέλο Μπιέλσα, να ψάχνει το τρίτο της συνεχόμενο τρίποντο, μετά το 2-0 σε βάρος της Βραζιλίας και το πρόσφατο 2-0 κόντρα στην Αργεντινή.

Να σημειωθεί πως έχουμε ένα όμιλο των 10 ομάδων, με την απευθείας πρόκριση στις έξι πρώτες και την έβδομη σε μπαράζ. Η ομάδα του Εκουαδόρ επίσης έχει το μειονέκτημα πως μπαίνει στη μάχη των προκριματικών με τιμωρία τριών βαθμών. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Δύο τεράστιες νίκες για την Ουρουγουάη, με το Μαρσέλο Μπιέλσα να δικαιώνεται και να μην υπάρχει αμφισβήτηση πλέον για την ανανέωση που προτίμησε να κάνει στα προκριματικά, καθώς μετά το 2-0 στο «Σεντενάριο» σε βάρος της Βραζιλίας, επικράτησε με το ίδιο σκορ την Πέμπτη που μας πέρασε στο «Μπομπονέρα» της Αργεντινής. Πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Αργεντινή, προειδοποιώντας του παγκόσμιους πρωταθλητές με δύο σημαντικές ευκαιρίες πριν το 1-0 από το διαγώνιο, εντός περιοχής σουτ του Αραούχο, στο τεσσαρακοστό πρώτο λεπτό. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Αργεντινή να πιέζει, να έχει ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι, αλλά το Νούνιες να την «τιμωρεί», στη μοναδική επιθετική προσπάθεια της Ουρουγουάης στο δεύτερο ημίχρονο, τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Στην άλλη πλευρά, απόλυτα δίκαιο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας το Περού, με την Βολιβία να σπάει το ρόδι ή να πανηγυρίζει αν προτιμάτε το πρώτο της τρίποντο σε αυτά τα προκριματικά, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Μπροστά στο σκορ στο εικοστό λεπτό, με ένα εντός περιοχής σουτ του Χένρι Βάκα, με το 2-0 λίγο πριν το φινάλε από το μέσο της Μπολίβαρ, Ραμίρο Βάκα. Ενδιάμεσα αυτών, προσπάθεια αντίδρασης από το Περού, το οποίο όμως είχε κατά διαστήματα φλύαρη υπεροχή.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ουρουγουάη, μάλιστα με το ίδιο σκορ (4-2), σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βολιβία, το 2017 και το 2021.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, ψάχνοντας φυσικά κάτι ελαφρώς πιο ελκυστικό, σε σχέση με την απελπιστικά χαμηλή τιμή που συνοδεύει την Ουρουγουάη.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 988 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x