ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Προκριματικά Euro2024: Κροατία- Αρμενία ( 4ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024: Κροατία- Αρμενία ( 4ος όμιλος)
Spread the love

Στο Μαξιμίρ η Κροατία υποδέχεται την Αρμενία και με νίκη θα σφραγίσει το εισιτήριο της για τα τελικά της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Τουρκία στο Κάρντιφ κόντρα στην Ουαλία.

Μάλιστα σε περίπτωση νίκης της Κροατίας εάν χάσει η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα στο άλλο ματς του ομίλου τότε θα πάρουν στο φινάλε και την πρωτιά στο γκρουπ.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν της Λετονίας εκτός έδρας με 2-0 την περασμένη αγωνιστική χάρη σε τέρματα των: Μάγιερ – Κράμαριτς και έτσι με απολογισμό πέντε νικών στα εφτά παιχνίδια τους στον όμιλο έχουν ανέβει στην 2η θέση και στο + 2 από την Ουαλία η οποία σκόνταψε στο ματς με την Αρμενία (1-1).

Αυτό απλά σημαίνει πως με μια νίκη απόψε μπροστά στο κοινό τους απέναντι στην 4η και αποκλεισμένη Αρμενία θα τους αρκεί για να σφραγίσουν το εισιτήριο τους για τα τελικά της Γερμανίας.

Ο Ντάλιτς γνωρίζει πως απόψε είναι η ευκαιρία τους για να εξασφαλίσουν για 6η συνεχόμενη φορά την πρόκριση τους σε ένα Euro αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μπούνε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι οφ του Nations League όπου στην πιο πρόσφατη έκδοση του έφτασαν μέχρι και τον τελικό.

Τα όνειρα της Αρμενίας για συμμετοχή σε ένα μεγάλο τουρνουά για “παρθενική” φορά έμειναν… όνειρα. Έτσι και αλλιώς είχαν εξ ορισμού δύσκολή αποστολή στο γκρουπ με την παρουσία της Κροατίας , της Τουρκίας και της Ουαλίας και τελικά φαίνεται πως θα τερματίσουν στην 4η θέση που είναι και το “ταβάνι” τους.

Ο απολογισμός τους στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια είναι δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες στον όμιλο και κάπως έτσι το εθνικό συγκρότημα του Αλεξάντερ Πετράκοφ έχασε το τρένο και θα περιμένει ως την επόμενη προκριματική διαδικασία για να προσπαθήσουν εκ νέου.

Προϊστορία: Το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου το είχαν κερδίσει οι Κροάτες με 1-0 χάρη σε τέρμα του Κράμαριτς.

* Οι Αρμένιοι έχουν βρει δίχτυα στα 7/9 τελευταία τους παιχνίδια και δεν έχουν λόγο να κλειστούν στα μετόπισθεν απόψε. Οι Κροάτες με το που πετύχουν το 1ο γκολ εκτιμώ πως θα “λυθούν” οπότε το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι το Over 2,5 στο 1,60.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

(Visited 328 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x