ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κρουζέιρο – Βάσκο

Βραζιλία: Κρουζέιρο – Βάσκο
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε του Μπραζιλεϊράο και ντέρμπι παραμονής στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, ανάμεσα στην Κρουζέιρο και την ισόβαθμη της Βάσκο, οι οποίες βρίσκονται στην 16η και την 15η, αμφότερες στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.   

Να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, όπως και η Σάο Πάολο, ανεξάρτητα που θα τερματίσει, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης και η Φλουμινένσε λόγω του ότι το κατέκτησε πρόσφατα. Η 5η ομάδα επίσης όπως και η 6η στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, αυτές από την 7η ως και την 14η θέση στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για την τελευταία τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Πολύτιμο 1-0 για την Κρουζέιρο την προηγούμενη αγωνιστική στην Φορταλέζα σε βάρος της ομώνυμης ομάδας, με το οποίο η σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε βρέθηκε στην 16η θέση και το +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Περισσότερες και πιο σημαντικές οι ευκαιρίες της Φορταλέζα στο μεταξύ τους ματς, με την Κρουζέιρο όμως όχι μόνο να έχει κορυφαίο τον γκολκίπερ Καμπράλ, αλλά να «τιμωρεί» την αντίπαλο της με ένα κοντινό πλασέ του Μπρούνο Φερνάντες, μετά από χρήση VAR πάντως για οφσάιντ, στο ογδοηκοστό λεπτό.

Στην άλλη πλευρά, τρία συνεχόμενα τρίποντα για την Βάσκο, η οποία βρήκε φόρμα έστω και την ύστατη ώρα και η οποία βρέθηκε, μετά από το αγχωτικό 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την υποβιβασμένη Αμέρικα Μινέιρο, στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Το νικητήριο τέρμα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στο συγκεκριμένο ματς, έχοντας προηγηθεί, το εκτός 2-0 με την Κουιαμπά και το 1-0 στο εντός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα Μποταφόγκο.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Κρουζέιρο, μία για την Βάσκο και τρεις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, μιλώντας για ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε δύο ισάξιες, αγωνιστικά και βαθμολογικά, ομάδες. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή ρίσκου η ισοπαλία, η οποία πολύ πιθανό στο τέλος να εξυπηρετήσει και τις δύο ομάδες.

Εκτίμηση:  X

(Visited 957 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x