ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Μποταφόγκο   

Βραζιλία: Φορταλέζα – Μποταφόγκο   
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε του Μπραζιλεϊράο και σπουδαίο ματς στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, με την ομώνυμη ομάδα να θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό της σερί, για να μη μπλέξει σε περιπέτειες, την στιγμή πάντως που με τρίποντο η Μποταφόγκο θα ανακτήσει την κορυφή.

Να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, όπως και η Σάο Πάολο, ανεξάρτητα που θα τερματίσει, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης και η Φλουμινένσε, ανεξάρτητα βαθμολογικής θέσης, λόγω του ότι το κατέκτησε πρόσφατα. Η 5η ομάδα επίσης όπως και η 6η στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, αυτές από την 7η ως και την 14η θέση στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για την τελευταία τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ήττα με 0-1 φιλοξενώντας την Κρουζέιρο, με την Φορταλέζα να «υποχωρεί» στην 12η θέση και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Χωρίς τρίποντο επίσης για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές και για όγδοο γενικότερα ματς, προσθέτοντας και την απώλεια του Κόπα Σουνταμερικάνα στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό με τη Λίγκα Κίτο (Εκουαδόρ). Περισσότερες και πιο σημαντικές οι ευκαιρίες της στο ματς με την Κρουζέιρο, εκεί όμως, όπου σταμάτησε πάνω στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Το κερασάκι στην τούρτα, το γκολ της Κρουζέιρο στο ογδοηκοστό λεπτό, για το οποίο πάντως η Φορταλέζα έχει δικαιολογημένα παράπονα για οριακό οφσάιντ, παρά την χρήση του VAR.

Στην άλλη πλευρά, τάσεις «αυτοχειρίας» για τη Μποταφόγκο, η οποία έρχεται από δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στις έξι προηγούμενες αγωνιστικές και η οποία προσπαθεί να χάσει ένα πρωτάθλημα που έδειχνε να έχει «αγκαλιάσει», έχοντας στις αρχές του 2ου γύρου απόσταση 12 βαθμών από τους διώκτες της. Οδυνηρό μάλιστα το πρόσφατο 2-2 στην έδρα της Μπραγκαντίνο, καθώς είδε την αντίπαλος της να ισοφαρίζει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο», με 1-0 για την Φορταλέζα το 2019, 0-0 το 2020 και 3-1 για τη Μποταφόγκο το 2022.

Πραγματική σπαζοκεφαλιά το συγκεκριμένο ματς, με την Φορταλέζα από αρνητικό σερί και τη Μποταφόγκο με σαφώς ισχυρότερο κίνητρο, αλλά με τάσεις όπως προαναφέρθηκε «αυτοχειρίας». Δεν θα μπλέξω με σημείο, προτιμώντας να «κρυφτώ» πίσω από ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 908 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x