ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Ατλέτικο Νασιονάλ – Μιγιονάριος      

Κύπελλο Κολομβίας: Ατλέτικο Νασιονάλ – Μιγιονάριος      
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν ο δεύτερος τελικός του κυπέλλου ανάμεσα στην Ατλέτικο Νασιονάλ και τη Μιγιονάριος, με τις δύο σπουδαίες αυτές ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στον πρώτο στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον διπλό τελικό του κυπέλλου της Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Η σημερινή θα είναι η τρίτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες σε διάστημα δέκα περίπου ημερών, με επικράτηση της Μιγιονάριος με 1-0 στην πρώτη τους στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα. Ακολούθησε το 1-1 στο «Ελ Καμπίν» στον πρώτο τελικό, με τη Μιγιονάριος ακολούθως να πραγματοποιεί την ανατροπή και να επικρατεί 2-1 και της Αμέρικα στο γήπεδο της, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Στην αντίπερα όχθη, ήττα με 1-2 την 2η αγωνιστική από τη «μισητή» συμπολίτισσα Μεντεγίν για την Ατλέτικο Νασιονάλ, ως τυπικά φιλοξενούμενη, καθώς το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ, τέσσερις για τη Μιγιονάριος και πέντε ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ).

Ο παράγοντας έδρα δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί στο σετ των τιμών στην Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία είναι αυτή που έρχεται από ένα σερί αποτυχιών σε τρία ντέρμπι και αυτή που έχει αναμφίβολα τη μεγαλύτερη πίεση. Παραμένει βέβαια η σπουδαιότερη ομάδα της Κολομβίας και είναι πάντα υπολογίσιμη, ανεξάρτητα του ότι η Μιγιονάριος της έχει πάρει τον αέρα και στοχεύει στο δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 731 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x