ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε – Κοκίμπο  

Χιλή: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε – Κοκίμπο  
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο ουδέτερο «Σάντα Λάουρα», την έδρα της Ουνιόν Εσπανιόλα, καθώς η τυπικά γηπεδούχος και 8η στον βαθμολογικό πίνακα Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε φιλοξενεί την 6η Κοκίμπο.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.  

Σπουδαίο 3-1 την περασμένη εβδομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ισόβαθμη Κατόλικα, με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε όχι μόνο να είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη επτάδα, αλλά να επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πόσο απρόβλεπτη είναι, έχοντας προηγηθεί το 1-2 φιλοξενώντας την Έβερτον Ντε Βίνα. Στην άλλη πλευρά, αγχωτικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 φιλοξενώντας την Κοπιαπό, με το οποίο η Κοκίμπο βρέθηκε στην 6η θέση και στο +4 τόσο από την Κατόλικα όσο και από την σημερινή της αντίπαλο, που βρίσκονται στην 7η και την 8η θέση αντίστοιχα.

Προϊστορία: Τρεις ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, με 1-1 τόσο το 2019 όσο και το 2020 και 0-0 το 2022.

Ματς με χαρακτήρα «τελικού» για τις δύο ομάδες, κυρίως για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, η οποία την προτελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην έδρα της πρωτοπόρου Κομπρεσάλ. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 770 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x