ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα  – Ντεπορτίβο Κάλι  

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα  – Ντεπορτίβο Κάλι  
Spread the love

Η 3η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, με τη Ντεπόρτες Τολίμα να φιλοξενεί τη Ντεπορτίβο Κάλι, ψάχνοντας το τρίτο της τρίποντο, με το οποίο όχι μόνο θα διατηρηθεί στην 1η θέση του 1ου ομίλου, αλλά θα έρθει ταυτόχρονα ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση της στον τελικό.

Να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δημιούργησαν δύο ομίλους στα πλέι οφ, με τις νικήτριες αυτών να είναι και το ζευγάρι του τελικού. Τον 1ο όμιλο απαρτίζουν η Ντεπόρτες Τολίμα, η Ριονέγκρο, η Ντεπορτίβο Κάλι και η Τζούνιορ και τον 2ο η Μεντεγίν, η πρωταθλήτρια Μιγιονάριος, η Αμέρικα Κάλι και η Ατλέτικο Νασιονάλ.

Έξι συνεχόμενες νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, η οποία είναι με το πόδι στο γκάζι, με τις τέσσερις εξ αυτών στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τις δύο στα πλέι οφ, με 3-1 φιλοξενώντας την Τζούνιορ και εμφατικό 4-0 την περασμένη εβδομάδα στο Ριονέγκρο σε βάρος της ομώνυμης ομάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 27χρονος επιθετικός Ντιέγκο Εράσο, ο οποίος με δύο κοντινά πλασέ διαμόρφωσε στο πρώτο ημίχρονο το 1-0 στο έκτο μόλις λεπτό και το 2-0 στο τριάντα επτά. Ο ίδιος με πέναλτι «καθάρισε» ουσιαστικά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (48΄), ενώ το κερασάκι στην τούρτα με κοντινό βολέ του 34χρονου στόπερ και αρχηγού Κινόνιες στο πεντηκοστό όγδοο λεπτό.

Στην άλλη πλευρά, ένας βαθμός σε δύο ματς στα πλέι οφ για τη Ντεπορτίβο Κάλι, η οποία δείχνει, τουλάχιστον προς ώρας, πως αρκείται στην συμμετοχή που εξασφάλισε με πολύ δραματικό τρόπο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα. Πιο συγκεκριμένα, οριακά στην 8η θέση, μετά το 1-1 στο φινάλε στην έδρα της αδιάφορης Τσικό, με το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 1-1 ακολούθως στα πλέι οφ φιλοξενώντας την Ριονέγκρο και 0-3 την περασμένη εβδομάδα στη Μπαρανκίγια από την τοπική Τζούνιορ.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, τέσσερις για τη Ντεπορτίβο Κάλι και πέντε ισοπαλίες, στις 18 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Με το πόδι στο γκάζι όπως προαναφέρθηκε η Ντεπόρτες Τολίμα, εκτιμώντας πως εύκολα ή δύσκολα θα πανηγυρίσει την έβδομη συνεχόμενη νίκη της και θα έρθει ακόμα πιο κοντά στον τελικό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 994 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x