ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Κόλο Κόλο   

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Κόλο Κόλο   
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Λα Φλόριντα» του Σαντιάγκο, με την Άουνταξ Ιταλιάνο να ψάχνει το τρίποντο που θα κρατήσει «ζωντανές» τις ελπίδες που έχει για έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα, την στιγμή που με τρίποντο η Κόλο Κόλο με νίκη θα βρεθεί στην 2η θέση και το -2 από την κορυφή.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.  

Δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Άουνταξ Ιταλιάνο, η οποία μετά το 1-0 αρχικά φιλοξενώντας τη Νιουμπλένσε και το εντυπωσιακό 4-3 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της πρωτοπόρου Κομπρεσάλ, βρέθηκε στο -3 από την πρώτη επτάδα και τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Δύο συνεχόμενα τρίποντα όμως και για την Κόλο Κόλο, η οποία μετά το «διπλό» με τη Μαγκαγιάνες (2-1) και το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Λα Καλέρα, συνάρτηση της απώλειας βαθμών της Κομπρεσάλ και της Ουατσιπάτο, διεκδικεί, ειδικά αν πάρει το τρίποντο σήμερα, εντελώς απρόσμενα το πρωτάθλημα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Άουνταξ Ιταλιάνο, έξι για την Κόλο Κόλο και μία ισοπαλία, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Φλόριντα».

Με ισχυρό κίνητρο η Κόλο Κόλο, μετά τα χθεσινά στραβοπατήματα της πρωτοπόρου Κομπρεσάλ και της 2ης στον βαθμολογικό πίνακα Ουατσιπάτο, με την Άουνταξ Ιταλιάνο όμως να παραμένει υπολογίσιμη και με ελπίδες πλέον για έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.691 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x