Uncategorized

Τσάμπιονς Λιγκ: Παρί Σεν Ζερμέν- Νιουκάστλ ( 6ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ:  Παρί Σεν Ζερμέν- Νιουκάστλ ( 6ος όμιλος)
Spread the love

Ο 6ος όμιλος διεξάγεται όπως ακριβώς τον περιμέναμε , δηλαδή σούπερ αμφίρροπος , ενώ παράλληλα δικαιώνει και τον , κλισέ αλλά εύστοχο, χαρακτηρισμό “ Group of Death” που τον είχαν βαφτίσει όλοι οι ειδικοί και μη μετά την κλήρωση.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα μας χαρίσει και ένα άκρως ενδιαφέρον φινάλε.

Παρί, Νιουκάστλ, Μίλαν και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό από ότι φαίνεται για τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στα νοκ άουτ.

Και οι 4 ομάδες χωρίζονται με μόλις τρεις βαθμούς στην προτελευταία αγωνιστική και η κάθε μια συνεχίζει να ορίζει την μοίρα της η ίδια.

Η Παρί πριν την σέντρα της τρέχουσας αγωνιστικής είναι στην 2η θέση του γκρουπ και η βαθμολογική της κατάσταση θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκή εάν δεν είχε χάσει την περασμένη αγωνιστική στο Μιλάνο από την Μίλαν με 2-1 από τέρματα των: Ζιρού- Λεάο.

Το κακό για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι πως έχει χάσει στα 2/3 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στον όμιλο του Champions League , όσες ήττες είχε στα προηγούμενα 18 παιχνίδια της, ενώ συνάμα αριθμεί τρεις διαδοχικές ήττες σε αυτό το επίπεδο για πρώτη φορά από το 2018.

Προέρχεται από το εμφατικό 5-2 επί της Μονακό στο Σαμπιονά που της έδωσε το δικαίωμα να πατήσει εκ νέου στην κορυφή της σχετικής βαθμολογίας έχοντας μάλιστα και πέντε διαφορετικούς σκόρερ ( Γκονζάλο Ράμος, Εμπαπέ , Ντεμπελέ, Βιτίνια και Κόλο Μουανί). Με αυτή τους την νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν τις 7/8 νίκες έχοντας σκοράρει τουλάχιστον τρία γκολ ανά 90λεπτο σε αυτές τους τις νίκες.

Οι Παριζιάνοι θα παραταχτούν δίχως τους: Κέιλορ Νάβας, Νούνο Μέντες, Σέρχιο Ρίκο, Μαρκίνιος, Ζαϊρί Εμερί και τον Κιμπεμπέ.

Οι “καρακάξες” επέστρεψαν στις επιτυχίες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς επικράτησαν με 4-1 της Τσέλσι με τους μπλε να παίζουν με δέκα παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο λόγω αποβολής του Ρις Τζέιμς.

Νωρίτερα η ομάδα του Έντι Χάουϊ είχε ηττηθεί back to back από την Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία και την Μπόρνμουθ στο Vitality με το ίδιο ακριβές σκορ: 2-0 εκτός έδρας.

Το “τρίποντο” απέναντι στην Τσέλσι ήταν μόλις το 2ο τον τελευταίο μήνα και το πρώτο ήταν απέναντι στην Άρσεναλ με διαιτητική βοήθεια.

Ταξιδεύουν στην Γαλλία με μόλις δυο διπλά σε σύνολο εννέα “εξορμήσεων” τους σε όλες τις διοργανώσεις από την έναρξη της σεζόν και χωρίς να έχουν βρει δίχτυα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους στην διοργάνωση ( Μίλαν 0-0, Ντόρτμουντ 2-0).

Πάντως με 4 βαθμούς σε 4 αγώνες μέχρι τώρα στον όμιλο σε περίπτωση ήττας μένουν πολύ πίσω για την πρόκριση τους στα νοκ άουτ της διοργάνωσης αλλά ακόμη και για την συνέχιση τους στην Ευρώπη γενικά.

Πολλές οι απουσίες και για τους Εγγλέζους αφού παραμένουν εκτός οι: Γουίλσον, Μπάρνς, Τάργκετ, Μέρφι, Μπότμαν, Γουίλοκ, Μπέρν και ο Τονάλι.

Προϊστορία: Υπάρχει στην μεταξύ τους παράδοση το εντυπωσιακό 4-1 του πρώτου γύρου. Από εκεί και πέρα η Νιουκάστλ έχει κερδίσει μόλις σε ένα από τα εφτά πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της στην Γαλλία και κανένα από τον Νοέμβριο του 2004. Την ίδια ώρα η Παρί αριθμεί 6/8 ήττες απέναντι σε Αγγλικές ομάδες στην διοργάνωση.

* Η Παρί μπορεί να δυσκολεύεται απέναντι σε Αγγλικές ομάδες αλλά μέσα στο Παρίσι απέναντι στην Νιουκάστλ έχει θεωρώ ένα ελαφρύ προβάδισμα για να κερδίσει. Δύσκολα δεν θα δούμε και πολλά γκολ οπότε θα ποντάρω στο combo του Άσου με το Over 1,5 στο 1,90.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 1,5

(Visited 900 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x