ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Βάσκο – Κορίνθιανς

Βραζιλία: Βάσκο – Κορίνθιανς
Spread the love

Το ντέρμπι παραμονής στο «Σάο Ζανουάριο» του Ρίο, αυτό που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής του Μπραζιλεϊράο, βρίσκοντας την Βάσκο στην 16η θέση και το +1 από την επικίνδυνη ζώνη και την Κορίνθιανς στην 14η με δύο βαθμούς διαφορά από την σημερινή της αντίπαλο.

Να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, όπως και η Σάο Πάολο, ανεξάρτητα που θα τερματίσει, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης και η Φλουμινένσε, ανεξάρτητα βαθμολογικής θέσης, λόγω του ότι το κατέκτησε πρόσφατα. Η 5η ομάδα επίσης όπως και η 6η στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, αυτές από την 7η ως και την 14η θέση στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για την τελευταία τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αήττητο έξι αγωνιστικών για την Βάσκο, μετά και τη λευκή ισοπαλία του Σαββάτου στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε, με την ομάδα του Ρίο στο +1 όπως προαναφέρθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ματς μάλιστα το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και «τελικός» το σημερινό, από την στιγμή που την προτελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί με την Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε και στο φινάλε θα φιλοξενήσει τη Μπραγκαντίνο. Στον αντίποδα, ντροπιαστικό 1-5 φιλοξενώντας τη Μπαΐα, με μόνο θετικό για την Κορίνθιανς το +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Λαϊκά δικαστήρια μετά τη λήξη του ματς, καθώς η Κορίνθιανς έχει μπλέξει σε περιπέτειες, ενώ άξιο αναφοράς πως την προτελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την Ιντερνασιονάλ και στο φινάλε θα δοκιμαστεί στην έδρα της υποβιβασμένης Κοριτίμπα.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Κορίνθιανς και ισάριθμες ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες της την τελευταία δεκαετία με την Βάσκο στο «Σάο Ζανουάριο».

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι παραμονής, καθώς η Βάσκο μπορεί να τρέχει αήττητο έξι αγωνιστικών, αλλά η Κορίνθιανς είναι πάντα υπολογίσιμη και θα θέλει να βγάλει αντίδραση μετά το ντροπιαστικό 1-5 από τη Μπαΐα. Επιλογή μου το G/G, ειδικό στοίχημα που έχει επιβεβαιωθεί και τις έξι φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Βάσκο, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί και κανόνα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 919 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x