ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Ντεφενσόρ – Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο  

Ουρουγουάη: Ντεφενσόρ – Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο  
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Λουίς Φρανσίνι», με τη Ντεφενσόρ να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει πιο κοντά στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, την στιγμή πάντως που η Ρίβερ Πλέιτ δίνει μάχη για έξοδο, μέσω της συνολικής βαθμολογίας, στο Σουνταμερικάνα.

Να σημειωθεί, πως η νικήτρια του πρωταθλήματος Απερτούρα, Πενιαρόλ, περιμένει στον ημιτελικό των πλέι οφ αυτή του Κλαουσούρα. Η νικήτρια στην συνέχεια του ημιτελικού, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της συνολικής βαθμολογίας των δύο αυτών πρωταθλημάτων. Η πρώτη τριάδα επίσης της συνολικής βαθμολογίας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 6η θέση στο Σουνταμερικάνα. Υποβιβασμός επίσης για τις τρεις τελευταίες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας.

Ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι «ταφόπλακα» ουσιαστικά στις ελπίδες που υπήρχαν στη Ντεφενσόρ για κατάκτηση του Κλαουσούρα. Εκτός βέβαια και κερδίσει το σημερινό ματς και η πρωτοπόρος Λίβερπουλ Μοντεβιδέο στραβοπατήσει λίγες ώρες νωρίτερα στο γήπεδο της κόντρα στη Μπόστον Ρίβερ και υπάρξει αλλαγή δεδομένων. Υπάρχει όμως και η συνολική βαθμολογία και η Ντεφενσόρ θα θέλει να διατηρήσει την 3η θέση που οδηγεί στον 1ο προκριματικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και να «κλέψει» αν είναι εφικτό την 2η από την Πενιαρόλ που θα της δώσει την δυνατότητα να βρεθεί στον 2ο και να κερδίσει φυσικά ένα γύρο. Στην άλλη πλευρά, 1-0 φιλοξενώντας τη Λα Λους, με την Ρίβερ Πλέιτ στην 7η θέση της συνολικής βαθμολογίας, δίνοντας μάχη για έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα με την 6η και ισόβαθμη της Μοντεβιδέο Γουόντερερς.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Ντεφενσόρ, τρεις για την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεδιβέο και τέσσερις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λουίς Φρανσίνι», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες αποτελούν στόχο για την απρόβλεπτη Ντεφενσόρ, παρά την διαφαινόμενη, τουλάχιστον προς ώρας, απώλεια του Κλαουσούρα. Εκτίμηση μου, πως έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και εύκολα ή δύσκολα να λυγίσει την επίσης απρόβλεπτη Ρίβερ Πλέιτ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 580 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x