ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Ντεπορτίβο Μαλντονάδο – Λίβερπουλ Μοντεβιδέο

Ουρουγουάη: Ντεπορτίβο Μαλντονάδο – Λίβερπουλ Μοντεβιδέο
Spread the love

Μονόπλευρο θεωρητικά το ενδιαφέρον στο «Ντομίνγκο Μπουργκουένιο Μιγκέλ» του Μαλντονάδο, καθώς η τοπική Μαλντονάδο έχει μαθηματικές ελπίδες για έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα, την στιγμή που με τρίποντο η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο «καθαρίζει» το Κλαουσούρα και παραμένει στην κορυφή της συνολικής βαθμολογίας.

Να σημειωθεί, πως η νικήτρια του πρωταθλήματος Απερτούρα, Πενιαρόλ, περιμένει στον ημιτελικό των πλέι οφ αυτή του Κλαουσούρα. Η νικήτρια στην συνέχεια του ημιτελικού, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της συνολικής βαθμολογίας των δύο αυτών πρωταθλημάτων. Η πρώτη τριάδα επίσης της συνολικής βαθμολογίας στο Κόπα Λιμπερταδόρες ενώ οι ομάδες  από την 5η ως και την 8η θέση στο Σουνταμερικάνα. Υποβιβασμός τέλος για τις τρεις τελευταίες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας, με την Πλάσα Κολόνια να έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Βαρύ 1-5 την προηγούμενη αγωνιστική στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο από την Τόρκε, το οποίο αποτέλεσε και την ταφόπλακα ουσιαστικά στις λιγοστές ελπίδες που έχει η Ντεπορτίβο Μαλντονάδο για έξοδο στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα μέσω της συνολικής βαθμολογίας. Καθαρά μαθηματικές πλέον οι ελπίδες που υπάρχουν, οι οποίες μάλιστα πολύ πιθανό πριν την έναρξη του ματς να μην υπάρχουν, αν λίγες ώρες νωρίτερα η Γουόντερερς δεν ηττηθεί στην έδρα της Φένιξ και η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο επικρατήσει στη μονομαχία της στο γήπεδο της με την Τόρκε.

Στην άλλη πλευρά, πολύτιμο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μπόστον Ρίβερ, με το οποίο η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο βρέθηκε στο +5 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ράσινγκ. Με νίκη βέβαια σήμερα «καθαρίζει» όπως προαναφέρθηκε το Κλαουσούρα, σημειώνοντας όμως, πως στόχος της πλέον είναι και η διατήρηση της 1ης θέσης στην συνολική βαθμολογία. Με τρίποντο και νίκη της Πενιαρόλ λίγες ώρες νωρίτερα, η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο παραμένει στην κορυφή και στο +1 στην συνολική βαθμολογία και όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Με νίκη και ισοπαλία της Πενιαρόλ, η οποία φιλοξενεί την Ράσινγκ, η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο θα βρεθεί στο +3 και με καλύτερη διαφορά τερμάτων και την τελευταία αγωνιστική θα θέλει μαθηματικά ένα βαθμό ή μπορεί να τερματίσει 1η ακόμα και με ήττα. Απόλυτα λογικό, ολοκληρώνοντας με τα σενάρια, πως με νίκη και ήττα της Πενιαρόλ, η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο «καθαρίζει» από σήμερα και το Κλαουσούρα και την πρωτιά στην συνολική βαθμολογία και θα έχει το αβαντάζ ή διπλή ευκαιρία αν προτιμάτε στον τελικό του πρωταθλήματος.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο και τρεις για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντομίνγκο Μπουργκουένιο Μιγκέλ».

Στο στοιχηματικό κομμάτι του ματς, εκτίμηση μου, πως το τρένο του Κόπα Σουνταμερικάνα έχει χαθεί για τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο και ότι η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο έχει πάρει το Κλαουσούρα. Συνεπώς αυτό που υπάρχει είναι η συνολική βαθμολογία και η ομάδα που έχει ισχυρότερο κίνητρο, με αυτή να μην είναι άλλη από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, που παίζει σήμερα κατά την γνώμη μου κάτι παραπάνω από μισό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.236 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x