ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κομπρεσάλ – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε  

Χιλή: Κομπρεσάλ – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε  
Spread the love

Προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Χιλής και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ελ Κόμπρε» του Ελ Σαλβαδόρ, με την πρωτοπόρο Κομπρεσάλ να ψάχνει το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην κορυφή, την στιγμή που η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε παίζει τα ρέστα της στην προσπάθεια για έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται.    

Ένας μόλις βαθμός για την Κομπρεσάλ στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να μπλέκει σε περιπέτειες, την στιγμή που έδειχνε πως ήταν κοντά στον τίτλο. Ήττα με 3-4 αρχικά φιλοξενώντας την Άουνταξ Ιταλιάνο, ενώ λευκή ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ο΄Χίγκινς, με την Κομπρεσάλ στο +2 πλέον τόσο από την πρωταθλήτρια Κόλο Κόλο όσο και την Ουατσιπάτο. Στον αντίποδα, 1-2 φιλοξενώντας την Κοκίμπο, με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε όχι μόνο να μένει πίσω στη μάχη για την 7η θέση, αλλά να πετάει ουσιαστικά στα σκουπίδια, το «διπλό» που είχε προηγηθεί στο ντέρμπι με την Κατόλικα (3-1). Μονόδρομος πλέον η νίκη στο σημερινό ματς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση εξανεμίζονται οι ελπίδες που υπάρχουν για έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Κομπρεσάλ, δύο για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και τρεις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Κόμπρε», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Τάσεις «αυτοχειρίας» δύο στροφές πριν το φινάλε για την Κομπρεσάλ, με τον «άσο», όσο ελκυστική και αν είναι η τιμή του, να είναι εύθραυστος, παρά το γεγονός πως απέναντι υπάρχει η εντελώς απρόβλεπτη Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 627 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x