ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπαΐα – Ατλέτικο Μινέιρο    

Βραζιλία: Μπαΐα – Ατλέτικο Μινέιρο    
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαντόρ, με την τοπική και εντός επικίνδυνης ζώνης Μπαΐα να δίνει μάχη επιβίωσης, την στιγμή που η Ατλέτικο Μινέιρο θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα για να βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, όπως και η Σάο Πάολο, ανεξάρτητα που θα τερματίσει, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης και η Φλουμινένσε, ανεξάρτητα βαθμολογικής θέσης, λόγω του ότι το κατέκτησε πρόσφατα. Η 5η ομάδα επίσης όπως και η 6η αλλά και η 7η στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, αυτές από την 8η ως και την 14η θέση στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για την τελευταία τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Τάσεις «αυτοχειρίας» από τη Μπαΐα, καθώς η ομάδα του Σαλβαντόρ γνώρισε δύο καταστροφικές ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, 0-1 αρχικά φιλοξενώντας την κυπελλούχο και αδιάφορη Σάο Πάολο, ενώ «θύμα» ανατροπής ακολούθως στο Μπέλο Οριζόντε από την ουραγό και εδώ και καιρό υποβιβασμένη Αμέρικα Μινέιρο. Μονόδρομος πλέον η νίκη στο σημερινό ματς, θέλοντας ταυτόχρονα να μην κερδίσει μία εκ των Βάσκο και Σάντος. Υπάρχει πάντως και ένα δεύτερο σενάριο, να παραμείνει στην κατηγορία ακόμα και με ισοπαλία, αλλά σε αυτή την περίπτωση θέλει αποκλειστικά ήττα της Βάσκο, η οποία φιλοξενεί την αδιάφορη Μπραγκαντίνο.

Στην άλλη πλευρά, στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα η Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά χωρίς ελπίδες για τον τίτλο, καθώς ακόμα και αν ισοβαθμήσει με την Παλμέιρας θα πρέπει να καλύψει μια μεγάλη διαφορά τερμάτων. Πρώτο κριτήριο βέβαια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο αριθμός νικών και με τρίποντο η Ατλέτικο Μινέιρο και ήττα η Παλμέιρας θα έχουν από 20 και θα περάσουν αυτόματα στο επόμενο που είναι η διαφορά τερμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η Ατλέτικο Μινέιρο θα πρέπει να κερδίσει με τέτοια διαφορά και να ηττηθεί βέβαια η Παλμέιρας στην έδρα της Κρουζέιρο, για να καλύψει το μεταξύ τους -8. Αυτά βέβαια είναι φιλολογικά σενάρια, καθώς η «μισητή» συμπολίτισσα Κρουζέιρο δεν θα της δώσει ποτέ τον τίτλο. Στόχος πλέον η τετράδα, την οποία «κλειδώνει» με νίκη. Με ισοπαλία θέλει να μην κερδίσει μία εκ των Φλαμένγκο, Γκρέμιο και Μποταφόγκο, ενώ με ήττα μπλέκουν τα πράγματα, καθώς θα χρειαστεί ήττα της «Φλα» ή να μην πάρει τρίποντο κάποια από τις άλλες δύο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπαΐα, μία για την Ατλέτικο Μινέιρο και πέντε ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σαλβαντόρ, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Το μοναδικό ματς του προγράμματος της τελευταίας αγωνιστικής που και οι δύο ομάδες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Υπάρχει βέβαια και το Κρουζέιρο – Παλμέιρας, που οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θέλουν για τους τύπους ένα βαθμό, αν η Ατλέτικο Μινέιρο επικρατεί για παράδειγμα με διαφορά άνω το επτά τερμάτων. Η Μπαΐα θα θέλει φυσικά να κάνει το καθήκον της και να περιμένει τα αποτελέσματα της Βάσκο και της Σάντος, όπως όμως και η Ατλέτικο Μινέιρο που δεν θα ρισκάρει την απευθείας συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Δε μπλέκω με σημείο, προτιμώντας να «κρυφτώ» πίσω από ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.125 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x