ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Γουόντερερς – Πενιαρόλ

Ουρουγουάη: Γουόντερερς – Πενιαρόλ
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Κλαουσούρα της Ουρουγουάης και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στο «Αλφρέντο Βίκτορ Βιέρα», καθώς η Γουόντερερς έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα και η Πενιαρόλ θέλει να «κλέψει» την 1η θέση της συνολικής βαθμολογίας από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο.

Να σημειωθεί, πως η νικήτρια του Απερτούρα, Πενιαρόλ, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον ημιτελικό των πλέι οφ με τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο που κατέκτησε το Κλαουσούρα.  Η ομάδα που θα επικρατήσει, θα αντιμετωπίσει ακολούθως στον τελικό για τον τίτλο, αυτή που τερμάτισε στην 1η θέση της συνολικής βαθμολογίας των δύο αυτών πρωταθλημάτων. Η πρώτη τετράδα επίσης της συνολικής βαθμολογίας κερδίζει την συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ οι ομάδες από την 5η ως και την 8η θέση στο Σουνταμερικάνα. Υποβιβασμός επίσης για τις τρεις τελευταίες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας, με τη Λα Λους και την Πλάσα Κολόνια να κάνουν ήδη τα πλάνα τους για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, με το μόνο που απομένει πλέον να γίνει γνωστή αυτή που θα τις συνοδεύσει.

Ισοπαλία με 1-1 την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα της Φένιξ, με την Γουόντερερς απόλυτα ικανοποιημένη με αυτό τον βαθμό, καθώς συνάρτηση και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, εξασφάλισε και μαθηματικά, μέσω της συνολικής βαθμολογίας, την συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην άλλη πλευρά, 1-1 φιλοξενώντας την Ράσινγκ Μοντεβιδέο, με το αποτέλεσμα αυτό να φέρνει την Πενιαρόλ στο -3 από την κορυφή της συνολικής βαθμολογίας και τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο. Στόχος της Πενιαρόλ η 1η θέση της συνολικής βαθμολογίας, για την οποία όμως θα χρειαστεί, όχι μόνο τη νίκη σε βάρος της Γουόντερερς, αλλά και εντός έδρας ήττα ταυτόχρονα της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο την ίδια ώρα από την Ρίβερ Πλέιτ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γουόντερερς, ισάριθμες για την Πενιαρόλ και έξι ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες της την τελευταία δεκαετία στο «Αλφρέντο Βίκτορ Βιέρα».

Εκτίμηση μου, πως η Πενιαρόλ πολύ δύσκολα θα βρεθεί στην 1η θέση της συνολικής βαθμολογίας, καθώς ακόμα και με νίκη, θα πρέπει να ηττηθεί η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο στην εντός έδρας μονομαχία της με την Ρίβερ Πλέιτ. Σε ένα ματς μάλιστα που η ισοπαλία εξυπηρετεί αφάνταστα αμφότερες, καθώς η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο εξασφαλίζει και μαθηματικά την 1η θέση στην συνολική βαθμολογία και η Ρίβερ Πλέιτ την έξοδο της στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Επιλογή μου πάντως το «διπλό», πιστεύοντας πως η Πενιαρόλ και θα κάνει το καθήκον της και θα περιμένει, αλλά και για λόγους γοήτρου.

Εκτίμηση:  2

(Visited 802 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x