ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

FA Cup Αγγλίας: Έβερτον- Κρίσταλ Πάλας

FA Cup Αγγλίας: Έβερτον- Κρίσταλ Πάλας
Spread the love

Στο Goodison Park η Έβερτον υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας στην ρεβάνς του 0-0 από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Λονδίνο με τα “ζαχαρωτά” να παίζουν με δέκα παίκτες στο τελευταίο 15λεπτο λόγω αποβολής του Κάλβερτ Λούιν.

Ο νικητής της αποψινής αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο του θεσμού την Λούτον.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται στο σύνολο από δυο διαδοχικές “λευκές” ισοπαλίες αφού μετά το 0-0 κόντρα στους “Αετούς” του Λονδίνου έφεραν ένα ίδιο αποτέλεσμα και με την Άστον Βίλα εντός έδρας για το πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα αυτό απέναντι στους “Χωριάτες” δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία αφού είναι δεδομένη η ισχύς και η δυναμική που έχει η ομάδα του Ουνάι Έμερι τα τελευταία δυο χρόνια.

Ωστόσο εάν προσθέσουμε και την ήττα στο Μολινό από την Γουλβς ( 3-0) θα δούμε πως η ομάδα του Σον Ντάις έχει συμπληρώσει αισίως τρία διαδοχικά 90λεπτα δίχως να βρει δίχτυα κάτι που βέβαια είναι ανησυχητικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μην ξεχνάμε πως η Έβερτον βρίσκεται προ των πυλών μιας νέας πιθανής τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών και εάν συμβεί αυτό θα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την υπόθεση -παρανονή.

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως έχει θριαμβεύσει και στις τέσσερις πιο πρόσφατες περιπτώσεις που χρειάστηκε να παίξει σε επαναληπτικούς για τον ίδιο θεσμό στην έδρα της και δεν έχει ηττηθεί σε τέτοιες συνθήκες από την σεζόν 1993/94.

Οι Λονδρέζοι είχε ρεπό το περασμένο Σ/Κ , αφού η Premier League διεξήχθη και θα διεξαχθεί και το προσεχές Σ/Κ σε δυο δόσεις, άρα ο βετεράνος τεχνικός Ρόι Χόνγκτσον είχε την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο με την ομάδα του.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις ένας στους πέντε τελευταίους αγώνες της Πάλας έχει λήξει με ήττα από τις Γιορτές και μετά και αυτή ήταν από την Τσέλσι ( 2-1) και οριακή. Εντωμεταξύ , πήρε σημαντικούς βαθμούς με αντιπάλους την Μ.Σίτι και την Μπράιτον.

Η διάκριση στο Κύπελλο είναι στόχος για την ομάδα που βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα αλλά έχει αποκλειστεί στην ίδια φάση του θεσμού σε τρεις περιπτώσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Προϊστορία: Η Έβερτον αριθμεί 18/20 ματς αήττητη απέναντι στην Πάλας ανεξαρτήτου διοργάνωσης και έδρας.

* Τα 6/10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της Έβερτον έχουν λήξει όλα με Under 2,5 ενώ ούτε και η Πάλας είναι μια ομάδα που σκοράρει με μεγάλη συχνότητα και συνέπεια. Για αυτόν τον λόγο η επιλογή μου εδώ θα είναι στο σύνολο τερμάτων 2-3 σε τιμές διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 317 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x