ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Νότια Αφρική – Ναμίμπια    

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Νότια Αφρική – Ναμίμπια    
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του κυπέλλου εθνών Αφρικής, με τη Νότια Αφρική μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Μάλι να παίζει τα ρέστα της, την στιγμή πάντως που με νίκη η Ναμίμπια εξασφαλίζει την πρόκριση της στη νοκ άουτ φάση των «16».

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16», παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, ακολούθως η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και το fair play. Αν υπάρχει και πάλι ισοβαθμία στις τέσσερις παραπάνω περιπτώσεις, έχουμε κλήρωση.

Σε ρηχά νερά η ομάδα της Νότιας Αφρικής στην πρεμιέρα και το ματς με το Μάλι και απόλυτα δίκαιη η ήττα της με 0-2. Χωρίς ουσιαστική ευκαιρία η ομάδα της Νότιας Αφρικής, παίζοντας περισσότερο για να κρατήσει το μηδέν, με το γκολ πάντως να είναι εμφανές πως ήταν θέμα χρόνου για το Μάλι. Κάτι που έγινε, με το Μάλι να ανοίγει το σκορ στο εξήντα, ενώ το 2-0, που «καθάρισε» ουσιαστικά και το ματς, έξι λεπτά αργότερα. Στην αντίπερα όχθη, πολύ μεγάλη έκπληξη από τη Ναμίμπια, η οποία επικράτησε 1-0 στην πρεμιέρα της Τυνησίας. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο συγκεκριμένο ματς, με πρωταγωνιστές τους δύο γκολκίπερ, με τη Ναμίμπια πάντως πιο τυχερή, ρίχνοντας στο καναβάτσο την αντίπαλο της με μία κοντινή κεφαλιά του μέσου Χότο, ο οποίος μάλιστα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής με τους Ορλάντο Πάιρατς.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο κύπελλο εθνών Αφρικής του 2019 στην Αίγυπτο και πάλι τότε στην φάση των ομίλων, με τη Νότια Αφρική νικήτρια με 1-0. Η Νότια Αφρική μάλιστα προκρίθηκε στους «16» όπου πραγματοποίησε τεράστια έκπληξη, επικρατώντας 1-0 των διοργανωτών «Φαραώ», αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες στα προημιτελικά από τη Νιγηρία, με γκολ στο ενενήντα στο μεταξύ τους 1-2.

Τα ρέστα της η Νότια Αφρική, με δεδομένο πως την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Τυνησία, που είναι και αυτή με την πλάτη στον τοίχο, ενώ δεδομένο πως η Ναμίμπια θα θέλει με νίκη να «καθαρίσει», για να αποφύγει must win ματς στο φινάλε με την πολύ καλή ομάδα του Μάλι. Περιμένω, βάσει των παραπάνω, ανοιχτό ματς, με το over 2,5 στο 2,70 να αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.487 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x