ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Γουινέα Μπισάου – Νιγηρία   

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Γουινέα Μπισάου – Νιγηρία   
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο του κυπέλλου εθνών Αφρικής και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς ακόμα και με τρίποντο η Γουινέα Μπισάου μόνο με θαύμα θα βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες τρίτες, την στιγμή που με νίκη ή ισοπαλία η Νιγηρία θα βρεθεί στην 1η ή την 2η θέση.

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16», παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, ακολούθως η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και το fair play. Αν υπάρχει και πάλι ισοβαθμία στις τέσσερις παραπάνω περιπτώσεις, έχουμε κλήρωση.

Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς για την Γουινέα Μπισάου, με το 0-2 της πρεμιέρας από την διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού και το 2-4 ακολούθως από την Ισημερινή Γουινέα να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του αουτσάιντερ ή το ότι ήταν η πιο αδύναμη ομάδα στον 1ο όμιλο. Κίνητρο πάντως υπάρχει, ακόμα και αν οι τρεις βαθμοί πολύ δύσκολα θα την φέρουν στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων και αυτό είναι να πανηγυρίσει την πρώτη και ιστορική νίκη της σε τελική διοργάνωση κυπέλλου εθνών Αφρικής. Στον αντίποδα, τέσσερις βαθμοί για τη Νιγηρία, καθώς μετά το 1-1 της πρεμιέρας με την Ισημερινή Γουινέα, επικράτησε 1-0 της διοργανώτριας Ακτής Ελεφαντοστού. Με νίκη ή ισοπαλία θα πρέπει να περιμένει την ίδια ώρα το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να δει αν θα είναι 1η ή 2η, ενώ με ήττα περιπλέκουν τα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση μένει 2η μόνο με ήττα ή ισοπαλία της Ακτής Ελεφαντοστού ή νίκη των διοργανωτών με τέτοια διαφορά που καλύψει το χάντικαπ με την Ισημερινή Γουινέα.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων της προηγούμενης διοργάνωσης στα γήπεδα του Καμερούν, με νικήτρια τη Νιγηρία με 2-0.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, εκτιμώντας πως και η Νιγηρία δεν θα ρισκάρει την απευθείας πρόκριση, ανεξάρτητα του τι γίνεται την ίδια ώρα στο άλλο ματς, αλλά και η Γουινέα Μπισάου θα παίξει ανοιχτά για μια ιστορική νίκη, για να φύγει ταυτόχρονα με ψηλά το κεφάλι.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 954 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x