ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Μοζαμβίκη – Γκάνα    

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Μοζαμβίκη – Γκάνα    
Spread the love

Η 3η και τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο του κυπέλλου εθνών της Αφρικής, με το ματς ανάμεσα στη Μοζαμβίκη και την Γκάνα να έχει χαρακτήρα «τελικού» για τις δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν μόνο τη νίκη για να ελπίζουν στην 2η ή στην χειρότερη των περιπτώσεων την 3η θέση.

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16», παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, ακολούθως η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και το fair play. Αν υπάρχει και πάλι ισοβαθμία στις τέσσερις παραπάνω περιπτώσεις, έχουμε κλήρωση.

Ένας βαθμός για τη Μοζαμβίκη, καθώς μετά το οδυνηρό 2-2 της πρεμιέρας με την Αίγυπτο, όπου πραγματοποίησε προσωρινά την ανατροπή αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από τους «Φαραώ» με πέναλτι του Σαλάχ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ηττήθηκε με 0-3 από το Πράσινο Ακρωτήριο και είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Μονόδρομος η νίκη πλέον, θέλοντας ταυτόχρονα και «δώρο» από το Πράσινο Ακρωτήριο ή να μην κερδίσει αν προτιμάτε στο άλλο ματς την ίδια ώρα η Αίγυπτος, για να βρεθεί στην 2η θέση. Με τρίποντο αλλά και νίκη των «Φαραώ» μένει στην 3η θέση και περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να δει αν θα βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Στην αντίπερα όχθη, μονόδρομος η νίκη και για την Γκάνα, η οποία έχει ένα βαθμό από το 1-2 της πρεμιέρας από το Πράσινο Ακρωτήριο και το δραματικό 2-2 της 2ης αγωνιστικής με την Αίγυπτο, όπου επέστρεψε με δύο τέρματα ο μέσος της Γουέστ Χαμ, Μοχάμεντ Κουντούς. Βαθμολογικά ισχύει ότι και με την σημερινή της αντίπαλο, καθώς η νίκη είναι μονόδρομος για να δει, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του Κάπο Βέρντε – Αίγυπτος αν θα τερματίσει στην 2η ή την 3η θέση.

Βελτιωμένη η Γκάνα στο ματς με την Αίγυπτο, με τον Κουντούς όχι μόνο να σκοράρει δύο φορές αλλά να δείχνει πως ήταν σημαντική η απουσία του στο ματς της πρεμιέρας με το Πράσινο Ακρωτήριο. Εκτίμηση μου πως αν και απρόβλεπτη ως ομάδα η Γκάνα, έχει ποιοτικά το προβάδισμα, κόντρα στην φιλότιμη μεν, αλλά όπως έδειξε και στο 0-3 από το Κάπο Βέρντε, με συγκεκριμένο ταβάνι Μοζαμβίκη.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.556 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x