ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ινστιτούτο – Ταγέρες  

Αργεντινή: Ινστιτούτο – Ταγέρες  
Spread the love

Το ντέρμπι της Κόρδοβα, μάλιστα με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την Ινστιτούτο να ψάχνει το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή του 1ου ομίλου την Ρίβερ Πλέιτ και την Ταγέρες τη νίκη που όχι μόνο θα την φέρει στην 2η θέση του ίδιου γκρουπ, αλλά θα βάλει τέλος ταυτόχρονα στο αήττητο της συμπολίτισσας της.

Να σημειωθεί πως και φέτος η Λίγκα Προφεσιονάλ συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, με την Κόπα Ντε Λα Λίγκα δηλαδή και το κανονικό πρωτάθλημα, με τις δύο νικήτριες στην συνέχεια να παίζουν στον τελικό. Οι 28 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων στην Κόπα Ντε Λα Λίγκα, με τις τέσσερις πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τα πλέι οφ και τα χιαστί νοκ άουτ. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση.

Πολύ καλό, τηρουμένων των αναλογιών, το ξεκίνημα της Ινστιτούτο, η οποία όχι μόνο έχει επτά βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά έχει διατηρήσει το μηδέν ταυτόχρονα με τέρματα 5-0. Λευκή ισοπαλία αρχικά στην Κόρδοβα με τη νεοφώτιστη Ντεπορτίβο Ριέστρα, ενώ 3-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Ατλέτικο Τουκουμάν και 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μπάνφιλντ. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με τη Μπάνφιλντ, με την Ινστιτούτο πάντως πιο τυχερή, «καθαρίζοντας» με τα δύο τέρματα του Νταμιάν Πουέμπλα στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου. Γυριστή κεφαλιά από τον 21χρονο επιθετικό και 1-0 στο σαράντα επτά, με το 2-0 με πλασέ από το ύψος περίπου του πέναλτι στο πεντηκοστό έκτο λεπτό.

Στον αντίποδα, ένας βαθμός λιγότερος για την Ταγέρες, η οποία μετά το άδικο, τουλάχιστον βάσει εικόνας, 0-1 στην Κόρδοβα από την Χιμνάσια Λα Πλάτα, «απάντησε» με δύο τρίποντα, το 2-1 στην έδρα της Ουρακάν και το επιβλητικό 4-1 φιλοξενώντας την Ροζάριο. Μπροστά στο σκορ στο δέκατο τρίτο λεπτό, το 1-1 από την Ροζάριο από πέναλτι στο τριάντα, με την Ταγέρες όμως να «καθαρίζει» ουσιαστικά με δύο τέρματα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (42΄, 45΄). Το κερασάκι στην τούρτα από τον Καταλάν στο εξήντα, με την Ταγέρες να ρίχνει την χαριστική βολή στην αντίπαλο της.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Ταγέρες το 2023, στο μοναδικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ινστιτούτο.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, αποφεύγοντας το ρίσκο με σημείο στο ντέρμπι της Κόρδοβα ανάμεσα στην Ινστιτούτο και την ισοδύναμη της σχεδόν, συμπολίτισσα της Ταγέρες.

Εκτίμηση:  2-3 τέρματα

(Visited 913 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x