ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Λανς- Φράιμπουργκ

Γιουρόπα Λιγκ: Λανς- Φράιμπουργκ
Spread the love

Στο κατάμεστο Bollaert η Λανς με “προίκα” τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε νωρίτερα στην σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την ομολογουμένως καλή της έδρα θα θελήσει απόψε απέναντι στην πιο έμπειρη αλλά και ντεφορμέ Φράιμπουργκ να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν αξιοζήλευτη πορεία στην φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τερμάτισαν στην 3η θέση πίσω από την Άρσεναλ και την PSV , αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Σεβίλλη, και έτσι συνεχίζουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα.

Μπροστά στο φανατικό κοινό της κέρδισε την Αρσεναλ και την Σεβίλλη στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ είναι αξιοσημείωτο πως στα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια αριθμεί ρεκόρ: 15-3-1 με τελευταία ήττα την σεζόν 2006/07 από την Πάρμα αλλά και την υποσημείωση πως δεν αγωνίζεται κάθε χρόνο στα Κύπελλα Ευρώπης.

Βρίσκεται σε φόρμα αφού στον εγχώριο πρωτάθλημα αριθμεί ήδη τρεις σερί νίκες απέναντι σε Τουλούζ 2-0, Ναντ 1-0 και Στρασβούργο με 3-1 με αποτέλεσμα να έχει αναρριχηθεί στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Οι Γερμανοί ήταν και αυτοί εντυπωσιακοί στην φάση των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ αφού τερμάτισαν ελάχιστα πίσω από την πρωτοπόρο Γουέστ Χαμ με σημείο αναφοράς το ευρύ 5-0 εις βάρος του Ολυμπιακού και της Τόπολα.

Είναι η 2η συνεχόμενη φορά που περνάνε στους “16” του θεσμού με την Γιουβέντους να της φράζει τον δρόμο πέρσι στην ίδια φάση.

Μην ξεχνάμε πως βρίσκεται ήδη σε 23ετή αναμονή για μια πρόκριση σε νοκ άουτ με τελευταίο της “θύμα” την Ελβετική Σεντ Γκάλεν.

Ωστόσο εντός των τειχών έχει πανηγυρίσει μονάχα μια νίκη μέσα στο 2024 ( Χόφενχαϊμ 3-2) ενώ αριθμεί και τρεις διαδοχικές ήττες με πιο πρόσφατη το 3-0 από την Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία.

Κάπως έτσι έχουν υποχωρήσει στην 7η θέση και η έξοδος στα Κύπελλα Ευρώπης και την νέα σεζόν μέσο πρωταθλήματος ζορίζει πολύ.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες στα Κύπελλα Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

* Η έδρα και το momentum με οδηγούν εδώ στον Άσο. Ποντάρω στον ενθουσιασμό και την φόρμα των γηπεδούχων απέναντι στους Γερμανούς που δεν είναι σε καλό φεγγάρι σε απόδοση 1,80.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 542 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x