ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σπορτίβο Τρινιντένσε – Ελ Νασιονάλ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σπορτίβο Τρινιντένσε – Ελ Νασιονάλ
Spread the love

Στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» της πρωτεύουσας της Παραγουάης, Ασουνσιόν και όχι στην φυσική έδρα της Σπορτίβο Τρινιντένσε, το πολύ μικρό σε χωρητικότητα «Μαρτίν Τόρες», το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις της CONMEBOL, η πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης από το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα βρει απέναντι της στον 3ο προκριματικό γύρο τη νικήτρια του Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή)  – Κόλο Κόλο (Χιλή).

Επιτυχία και μόνο η «παρθενική» παρουσία της «μικρής» ομάδας της Ασουνσιόν στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, την οποία κέρδισε μέσω της συνολικής βαθμολογίας της περσινής χρονιάς, μετά την 7η θέση στο Κλαουσούρα και την 3η στο πρωτάθλημα Απερτούρα. Προβληματισμός πάντως στο φετινό Απερτούρα, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας μία νίκη και πέντε ήττες μετά την ολοκλήρωση έξι αγωνιστικών. Στον αντίποδα, κάτι ανάλογο και για την Ελ Νασιονάλ, η οποία βρέθηκε στα προκριματικά μέσω της συνολικής βαθμολογίας, μετά την 2η θέση που είχε στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος του Εκουαδόρ και 5η στον 2ο. Το σημερινό επίσης θα είναι το πρώτο της επίσημο ματς για το 2024, καθώς ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος του Εκουαδόρ έχει σέντρα σε 10 μέρες.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η «παρθενική» εμφάνιση της Σπορτίβο Τρινιντένσε τόσο στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες όσο και γενικότερα στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. Μία ισοπαλία και επτά ήττες για την Ελ Νασιονάλ, στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις της στην Παραγουάη. Μοναδική της ισοπαλία, το 3-3 του 2009 κόντρα στη Νασιονάλ Ασουνσιόν.

Το πρώτο ματς της Σπορτίβο Τρινιντένσε στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, μάλιστα σε ουδέτερη έδρα και όχι στο γήπεδο της, το «Μαρτίν Τόρες». Δεδομένη βέβαια η απειρία της, αλλά τα παραπάνω δεν σημαίνουν αυτόματα πως μπορείς να την πας και κόντρα, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει μια ομάδα που έρχεται από αγωνιστική απραξία και δεν είναι στις τοπ τα τελευταία χρόνια του Εκουαδόρ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 985 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x