ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ρεκόπα: Λίγκα Κίτο – Φλουμινένσε

Ρεκόπα: Λίγκα Κίτο – Φλουμινένσε
Spread the love

Στο «Ροντρίγκο Παζ Ντελγκάδο» της πρωτεύουσας του Εκουαδόρ, Κίτο, ο πρώτος τελικός του Ρεκόπα, ανάμεσα στην τοπική και νικήτρια του Σουνταμερικάνα, Λίγκα και την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλουμινένσε.

Να σημειωθεί, πως δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Μαρακανά», ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Εντυπωσιακή αναμφίβολα η περσινή χρονιά για τη Λίγκα Κίτο, καθώς όχι μόνο πανηγύρισε στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Φορταλέζα το δεύτερο Κόπα Σουνταμερικάνα της ιστορίας της, αλλά και το δωδέκατο της πρωτάθλημα, μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, μετά τις δύο ισοπαλίες στους ισάριθμους τελικούς με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε (0-0, 1-1). Στην άλλη πλευρά, αυτό που έλειπε από την Φλουμινένσε στα 120 χρόνια της ιστορίας της ήταν ένας διεθνής τίτλος και το κατάφερε επιτέλους, καθώς εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, επικρατώντας 2-1 στην παράταση στον περσινό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες της Μπόκα Τζούνιορς.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η πέμπτη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, σημειώνοντας πως στις προηγούμενες τέσσερις η Λίγκα Κίτο έχει επικρατήσει τρεις φορές ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 στην πρώτη τους το 2008 στην φάση των ομίλων τότε του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες πάντως να φτάνουν στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, εκεί όπου η Λίγκα επικράτησε 4-2 αρχικά στο Κίτο, ηττήθηκε 1-3 στον επαναληπτικό στο Ρίο αλλά πανηγύρισε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι. Η τρίτη τους μονομαχία και πάλι σε τελικό, μάλιστα την αμέσως επόμενη χρονιά (2009), αλλά στο Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί όπου και πάλι η Λίγκα Κίτο πανηγύρισε το τρόπαιο, καθώς επικράτησε 5-1 αρχικά στο Εκουαδόρ και ηττήθηκε με 0-3 στο Ρίο. Η τελευταία τους το 3-1 για τη Λίγκα Κίτο στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα του 2017.

Πρώτο επίσημο ματς στο 2024 για τη Λίγκα Κίτο, η οποία έρχεται από αγωνιστική απραξία δύο περίπου μηνών μετά τους δύο τελικούς του περσινού πρωταθλήματος του Εκουαδόρ με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε. Αυτό πάντως μπορεί να μην σημαίνει και κάτι, έστω και αν η Φλουμινένσε δεν έχει σταματήσει, καθώς μετά την ολοκλήρωση του Μπραζιλεϊράο, συνεχίζει με το τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα. Δεν θα μπλέξω με σημείο, προτιμώντας να κρυφτώ πίσω από ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.258 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x