ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Europa League

Europe League: Ρομα – Φεγενορντ

Europe League:  Ρομα – Φεγενορντ
Spread the love

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης δίνουν νέο ραντεβού ομάδες που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους με τη Ρόμα συνήθως να χαμογελάει στο παρελθόν

 

Ισόπαλο 1-1 το πρώτο ματς στο Ρότερνταμ με τη Ρομα να παρουσιάζεται επιφυλακτική έως και… υποτονικη στο πρώτο μερος αλλά στο δεύτερο ανεβασε την αποδοση και και ισοφάρισε ενω οι δυο ομάδες είχαν και απο ενα δοκαρι, η καθε μια στο δικό της “καλο” ημίχρονο.

Η Ρομα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι στο εγχώριο πρωτάθλημα με πολλές αλλαγές στην αρχικη ενδεκάδα πέρασε εύκολα από την έδρα της Φροζινόνε με 3-0 σε μια αγωνιστικη ποου πολλά φαβορί την ..πάτησαν! Στο πρωτο ημιχρονο προηγηθηκε πρις το τέλος με τον Χάουσεν και στο δεύτερο μέρος καθάρισε τη νικη στο τελευταίο εικοσάλεπτο με Αζμούν και Παρέδες.

Ηταν η τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα σε πέντε ματς που έχει τον Ντε Ρόσι στον πάγκο της με μοναδική ήττα το 4-2 εντος έδρας απο την Ιντερ. Στα αγωνιστικα των “τζαλοροσι” είναι απων λογω τιμωρίας ο νεαρός χαφ Μπόβε ενώ παραμενει τραυματίας ο Αγγλος φορ Έιμπραχαμ.

Από την άλλη μεριά η Φέγενορντ έδειξε εξαιρετικά δείγμα φέτος στην Ευρώπη στον όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ, ωστόσο έμεινε τρίτη στον ομιλο της πισω από Ατλετικο και Λάτσιο και πανω από τη Σελτικ. Με βάση την απόδοση της θα μπορούσε άνετα να έχει περάσει τη Λάτσιο και να συνέχιζε στη διοργάνωση. Μπήκε στο Γιουρόπα με φιλοδοξίες αλλά έπεσε πάνω στον …κακό της δαίμονα Ρόμα

Εντυπωσιακά αποτελεσματική τελευταία η ομάδα του Αρνε Σλοτ στον ανασταλτικο τομέα καθώς το γκολ που δέχτηκε από τον Λουκακου στο πρώτο ματς (στο οποίο παραταχτηκε με σημαντικες παουσιες)είναι και το μοναδικο που παραβίασε την εστία της στα επτά πρόσφατα επίσημα ματς σε ολες τις διοργανωσεις.

Νικησε δυσκολα εντος έδρας με 1-0 με γκολ (6’ πριν το φιναλε) του διεθνή μέσου Βίφερ την Βαλβαϊκ κι ενώ επαιζε με παραπανω παικτη για πανω απο ενα ημιχρονο. Παρ’ολα αυτα παραμενει στο -10 απο την πρώτη της εγχωριας βαθμολογιας Αϊντοφεν. Εκτος οι Τράουνερ (στόπερ ) και Μπάιλοου (βασικος γκολκίπερ) , επιστρεφουν οι βασικοι Χερετράουντα και Τίμπερ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Η σημαντικοτερη συναντηση τους ηταν ο τελικός του Κονφερενς λιγκ το 2022 στα Τιρανα οπου η Ρομα του Μουρίνιο ειχε επικρατησει με 1-0 και ειχε παρει το τροπαιο. Και την περσινη σεζον παλι στα νοκ αουτ (προημιτελικοι) ειχε περάσει στην παράταση τη Φεγενορντ με το ευρυ 4-1 (ειχε ηττηθει 1-0 στον πρωτο αγωνα στην Ολλανδια) Οι “τζαλοροσι” σε συνολο εξι αγωνων με τη Φεγενορντ , εχουν προβαδισμα με τρεις νικες, δυο ισοπαλίες και μια ηττα. Η μια ισοπαλία την περασμενη Πεμπτη και η πρωτη στο Γιουροπα λιγκ το 2015 με σκορ 1-1 με τη Ρομα να προκρινεται αφου στη Ρωμη νικησε 2-1.

Roma:Svilar; Karsdorp, Diego Llorente, Mancini, Spinazzola; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Lukaku, Zalewski

Feyenoord : Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Stengs, Zerrouki, Wieffer; Minteh, Gimenez, Igor Paixao

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 (εναλλακτικο το 2-3 γκολ που η Ρομα το επαληθευσει στα πέντε προσφατα Ευρωπαϊκά ματς)

(Visited 486 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x