ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Ντεπορτίβο Πάστο

Κολομβία: Μεντεγίν – Ντεπορτίβο Πάστο
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Μεντεγίν φιλοξενώντας στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» την ουραγό του πρωταθλήματος Απερτούρα, Ντεπορτίβο Πάστο, ψάχνοντας το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη οκτάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Ήττα με 0-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Αλιάνσα, με τη Μεντεγίν να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον στην 18η θέση και το -5 από την πρώτη οκτάδα. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την Αλιάνσα, καθώς βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο τέταρτο του ματς και με αριθμητικό πλεονέκτημα στο σαράντα. Λευκή πετσέτα μάλιστα από τη Μεντεγίν στο πεντηκοστό λεπτό, όταν είχε τη μεγάλη ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς, αλλά ο Μορένο δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε πέναλτι. Τέσσερις αγωνιστικές γενικότερα χωρίς τρίποντο, με τους οκτώ βαθμούς στο Απερτούρα να έχουν έρθει στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», καθώς έχει μόνο ήττες στα τέσσερα ματς που έχει δώσει μακριά από αυτό.

Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την ουραγό πλέον του Απερτούρα, Ντεπορτίβο Πάστο, με την πιο πρόσφατη μάλιστα εξ αυτών, το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Κάλι, να αποτελεί και το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον 49χρονο Γιέρσον Γκονζάλες. Ο αντικαταστάτης του και αυτός που καλείται να την βγάλει από το αδιέξοδο ο Τζόναθαν Ροσέρο ενώ θετικό πως  έχει μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για τη Μεντεγίν και δύο ισοπαλίες, σε 12 ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εκτίμηση μου, πως η ουραγός Ντεπορτίβο Πάστο, αν και με αλλαγή στον πάγκο της, είναι ο ιδανικός αντίπαλος για τη Μεντεγίν για να επιστρέψει στα τρίποντα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 951 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x