ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Πορτογαλίας: Σπόρτιγκ – Μπενφίκα

Κύπελλο Πορτογαλίας: Σπόρτιγκ – Μπενφίκα
Spread the love

Το … κλασικό ντέρμπι της Λισσαβώνας ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Πορτογαλίας αυτήν την εποχή στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τη ρεβάνς να διεξάγεται πάνω από ένα μήνα μετά…

 

Τιτανομαχία κυπέλλου στο “Ζοσε Αλβαλαδε” ανάμεσα στις δύο ομάδες της Πορτογαλικής πρωτεύουσας που επι της ουσίας διεκδικούν με αξιωσεις και το φετινο πρωτάθλημα (58 β. η Μπενφικα, 56 η Σπορτιγκ αλλά με ματς λιγότερο, αρκετα πιο πισω η Πορτο στους 49 β.) Στο πρωτάθλημα η Μπενφίκα ηταν η νικητρια με 2-1 με ανατροπή πετυχαίνοντας στα δύο γκολ στις καθυστερήσεις!

Από δυο σερι ισοπαλίες προέρχεται η Σπόρτιγκ του Ρουμπεν Αμουρίμ, η πρώτη δεν “πόνεσε” τόσο πολύ (1-1 εντος με Γιανγκ Μποις αλλά προκρίθηκε στους 16 του Γιουροπα αφου είχε νικήσει 3-1 μέσα στην Ελβετία) αλλά η δεύτερη “κόστισε” την κορυφή του πίνακα. Για την ακρίβεια έφερε ισοπαλία 3-3 στην έδρα της Ρίο Αβε οπου μαλιστα ισοφάρισε με τον Κοάτες 17’ πριν τη ληξη του ματς.

Γενικά ήταν ένα ματς με πολλές εναλλαγές και απαιτήσεων ενέργειας που υποχρέωσε τη Σπορτιγκ να βγάλει κούραση (ειχε και τραυματισμους των Ινάσιο και Τρινκάο που αποχωρησαν) για την πιο θεαματικη και παραγωγική ομάδα της κατηγορίας (63 γκολ σε 23 αγωνιστικες). Πολύ δυνατη στην έδρα της με μολις μια ηττα (Αταλαντα) σε 18 αγωνες φετος! Οι δυο που τραυματιστηκαν τη Κυριακη θα ειναι αποντες κι αποψε, πιθανοτατα στη θεση τους οι Κουαρεσμα και Εντουαρντς.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Μπερνφικα του Ρογκερ Σμιντ δεν εχει δεχτει γκολ στα δύο προσφατα παιχνιδια της: Πρωτας το 0-0 με Τουλουζ εκτος οπου περασε στους 16 του Γιουροπα λιγκ, και το 4-0 για το πρωταθλημα επι της Πορτομινενσε. Σε αυτο το ματς κινηθηκε σε χαμηλο τεμπο στο πρώτο μερος (0-0) αλλα στο β’ ανεβασε στροφές περτυχαοαντας τεσσερα γκολ (δυο ο Ραφα σίλβα, το πρωτο και το τεταρτο).

Οι “Αετοί” είναι οι μόνοι που έχουν μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα (απο τη Μποαβιστα στην πρεμιέρα της λιγκας τον Αυγουστο!). Δεν χάνει με …τίποτα βαθμους στο πρωταθλημα (εννέα νίκες και ενα Χ στα δέκα προσφατα). Σε λιγες μερες πάει στο “Ντραγκαο” για το μεγαλο ντερμπι πρωταθληματος με τη Πορτο. Πλήρη αποστολη εχει αποψε ο Σμιντ.

Sporting:Israel; Diomande, Coates, Quaresma; Catamo, Hjulmand, Morita, Santos; Edwards, Gyokeres, Goncalves

Benfica: Trubin; Bah, A. Silva, Otamendi, Aursnes; Kokcu, Neves; Di Maria, Mario, Neres; R. Silva

ΠΡΟΤΑΣΗ: ρίσκο Χ (εναλλακτικο το γκολ – γκολ/ σκορερς Γιοκερες, Ραφα Σιλβα)

(Visited 304 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x