ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ρεκόπα: Φλουμινένσε – Λίγκα Κίτο  

Ρεκόπα: Φλουμινένσε – Λίγκα Κίτο  
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά» ο δεύτερος τελικός του Ρεκόπα, ανάμεσα στην κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλουμινένσε και τη νικήτρια του Σουνταμερικάνα, Λίγκα Κίτο, η οποία έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά την προ μίας εβδομάδας επικράτησης της με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ.

Να σημειωθεί, πως δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Φλουμινένσε με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχος στο πρώτο ματς η Λίγκα Κίτο, η οποία δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την αδικαιολόγητα παθητική Φλουμινένσε και η οποία κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα με κοντινή προβολή του Άρσε, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εντυπωσιακή αναμφίβολα η περσινή χρονιά για τη Λίγκα Κίτο, καθώς όχι μόνο πανηγύρισε στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Φορταλέζα το δεύτερο Κόπα Σουνταμερικάνα της ιστορίας της, αλλά και το δωδέκατο της πρωτάθλημα, μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, μετά τις δύο ισοπαλίες στους ισάριθμους τελικούς με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε (0-0, 1-1). Στην άλλη πλευρά, αυτό που έλειπε από την Φλουμινένσε στα 120 χρόνια της ιστορίας της ήταν ένας διεθνής τίτλος και το κατάφερε επιτέλους, καθώς εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, επικρατώντας 2-1 στην παράταση στον περσινό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες της Μπόκα Τζούνιορς.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η πέμπτη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στο Ρίο, με την Φλουμινένσε νικήτρια και στις προηγούμενες τέσσερις φιλοξενώντας τη Λίγκα Κίτο. Άξιο αναφοράς πάντως, πως οι δύο εξ αυτών ήταν σε τελικούς, χωρίς πάντως να είναι αρκετές για να της δώσουν κάποιο τρόπαιο. Πιο συγκεκριμένα, 3-1 το 2008 σε αυτόν του Κόπα Λιμπερταδόρες, ισοφαρίζοντας την ήττα της με 2-4 στο Εκουαδόρ, χάνοντας όμως το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι. Ένα χρόνο αργότερα, 3-0 στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, αδυνατώντας όμως να «σβήσει» το βαρύ 1-5 που ηττήθηκε στην πρώτη μονομαχία τους στο Κίτο.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης για την Φλουμινένσε, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά κόντρα στον κακό της «δαίμονα» σε τελικούς των διεθνών διοργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 981 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x