ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ινστιτούτο – Ουρακάν  

Αργεντινή: Ινστιτούτο – Ουρακάν  
Spread the love

Ιδιαίτερα αμφίρροπο το ματς στο «Χουάν Ντομίνγκο Περόν» της Κόρδοβα, με την τοπική Ινστιτούτο να στοχεύει όχι μόνο στα πλέι οφ αλλά και στην έξοδο της, μέσω της συνολικής βαθμολογίας, σε κάποια από τις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, την στιγμή που η Ουρακάν προσπαθεί να βελτιώσει την βαθμολογική της εικόνα.

Να σημειωθεί πως και φέτος συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο η Λίγκα Προφεσιονάλ, με την Κόπα Ντε Λα Λίγκα και το κανονικό πρωτάθλημα, με τις δύο νικήτριες στην συνέχεια να παίζουν στον τελικό. Οι 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων στην Κόπα Ντε Λα Λίγκα, με τις τέσσερις πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τα πλέι οφ και τα χιαστί νοκ άουτ. Υπάρχει επίσης η συνολική βαθμολογία των δύο ομίλων, με τις εννέα πρώτες στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και την τελευταία να κατηφορίζει στην 2η κατηγορία και η ειδική του υποβιβασμού, όπου πέφτει μόνο η ουραγός. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Επικράτηση με 3-1 την περασμένη εβδομάδα στη Λα Πλάτα σε βάρος της τοπικής Χιμνάσια, με την Ινστιτούτο να πανηγυρίζει το τρίτο της «διπλό» σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις στην φετινή διοργάνωση, μετά το 2-0 με τη Μπάνφιλντ και το 2-0 με τη νεοφώτιστη Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια. Σε αντίθεση πάντως με τις εκτός έδρας επιδόσεις της, πέντε βαθμοί σε ισάριθμα ματς στην Κόρδοβα, με 0-0 αρχικά στην πρεμιέρα με τη νεοφώτιστη Ντεπορτίβο Ριέστρα, 3-0 σε βάρος της Ατλέτικο Τουκουμάν, 2-2 με την Ταγέρες, 0-2 από την Ιντεπεντιέντε και 0-2 από την Γοδόι Κρουζ.

Στην άλλη πλευρά, 2-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Ροζάριο Σεντράλ, με την Ουρακάν όχι μόνο να σπάει το ρόδι στο γήπεδο της, αλλά να επιστρέφει ταυτόχρονα στα τρίποντα μετά από επτά αγωνιστικές. Μοναδική της νίκη μέχρι τότε το «διπλό» της πρεμιέρας με τη Μπάνφιλντ (2-0), μετρώντας στην συνέχεια δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στις έξι αγωνιστικές που ακολούθησαν. Το θετικό πάντως για την Ουρακάν, πως δεν έχει χάσει την επαφή της στην συνολική βαθμολογία, με τις θέσεις που οδηγούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες το 2023, στη μοναδική τους μονομαχία την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ινστιτούτο.

Λεπτές οι ισορροπίες και απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για μονομαχία δύο απρόβλεπτων ομάδων.

Εκτίμηση:  2-3 τέρματα

(Visited 879 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x