ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ Σοσιεδάδ- Παρί Σεν Ζερμέν

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ Σοσιεδάδ- Παρί Σεν Ζερμέν
Spread the love

Στην χώρα των Βάσκων και πιο συγκεκριμένα στο Reale Arena η Ρεάλ Σοσιεδάδ έρχεται αντιμέτωπη με την Παρί Σεν Ζερμέν στην ρεβάνς της καθαρής νίκης της ομάδας του Λουίς Ερνίκε με 2-0 πριν από τρεις εβδομάδες στο Παρίσι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις καλές τους στιγμές στο πρώτο ματς στο Παρίσι αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στην επανάληψη ο Εμπαπέ και ο Μπαρκολά βρήκαν δίχτυα και έτσι έδωσαν ένα καλό προβάδισμα στους Παριζιάνους ενόψει της ρεβάνς την Τρίτη το βράδυ.

Το 2-0 δεν είναι ένα σκορ μη αναστρέψιμο αλλά η πρόσφατη παράδοση δεν είναι υπέρ των Βάσκων οι οποίοι στο παρελθόν σε αντίστοιχη περίπτωση την σεζόν 2003/04 είχαν αποκλειστεί από μια άλλη Γαλλική ομάδα την Λυόν με δυο ήττες με το ίδιο σκορ: 1-0.

Επιπλέον από το πρώτο ματς πριν από τρεις εβδομάδες στην Μαδρίτη έχουν παίξει σε σύνολο τεσσάρων αγώνων έχοντας χάσει στα τρία από αυτά με πιο πρόσφατη την ήττα από την Σεβίλλη ( 2-3) εκτός έδρας αλλά και τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου με “θύτη” την Μαγιόρκα.

Έτσι έχουν φτάσει τους εφτά (7) αγώνες δίχως νίκη μπροστά στο κοινό τους σε όλες τις διοργανώσεις , αφού η πιο πρόσφατη τέτοια ήταν επί της Σεβίλλης τον Νοέμβριο, ενώ συνολικά το αρνητικό τους ρεκόρ “λέει” πως έχουν 1/9 νίκες ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι με ρεκόρ 5/9 προκρίσεις στα νοκ άουτ του θεσμού θα μπούνε στο Reale Arena με καλή ψυχολογία αφού έχουν συμπληρώσει αισίως ένα αήττητο 20 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων μια ντουζίνα μέσα στο 2024.

Οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας στο εγχώριο πρωτάθλημα όντας μάλιστα στο + 9 από την 2η Μπρέστ αν και στα δυο τελευταία τους παιχνίδια έφεραν ισάριθμες ισοπαλίες. Αρχικά απέναντι στην Ρεν (1-1) και εσχάτως κόντρα στην Μονακό ( 0-0).

Μάλιστα απέναντι στους Μονεγάσκους ο Ντοναρούμα χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές για να μην χάσουν το ματς.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Παρί αριθμεί 12 “εξορμήσεις” στην Ισπανία για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ και σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια της δεν έχει κρατήσει μηδέν παθητικό.

Σημείο αναφοράς το “βαρύ” 6-1 με το οποίο είχαν χάσει από την Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε την σεζόν 2016/17 έχοντας επικρατήσει με 4-0 στο αντίστοιχο πρώτο ματς στο Παρίσι.

Οι: Ντανίλο Περέιρα, Κιμπεμπέ, Σκρίνιαρ, Σέρχιο Ρίκο, Κουρζαβά και Μάρκο Ασένσιο είναι εκτός δράσης.

Προϊστορία: Πλην του πρόσφατου 2-0 με το οποίο κέρδισε η Παρί την Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν έχουν αναμετρηθεί ξανά οι δυο ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Δεν περνάει ευχάριστα η Παρί στην Ισπανία παραδοσιακά αλλά τούτη την φορά εκτιμώ πως θα είναι διαφορετικά μιας και η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν είναι ξεκάθαρα σε καλό φεγγάρι. Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στο σύνολο τερμάτων 2-3 σε απόδοση διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3

(Visited 768 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x