ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Champions League

Champions League: Μπάγερν – Λάτσιο

Champions League: Μπάγερν – Λάτσιο
Spread the love

Μάχη …επιβίωσης στην “Allianz Arena” για την Μπάγερν του Τόμας Τούχελ που θέλει να βγάλει τα …σπασμένα της μπουντεσλίγκα και τη Λάτσιο που κόντρα στα προγνωστικά πήρε το πρώτο ματς στο “Ολίμπικο”…

 

Η Μπαγερν εμφανίζεται μπερδεμενη εως και προβληματική την τρέχουσα σεζόν και μετά από 12 χρόνια κυριαρχίας εντος των συνόρων, ετοιμάζεται να παραδώσει τα σκήπτρα της μπουντεσλίγκα στην πολύ καλή και σταθερή Μπαγερ Λεβερκουζεν. Τελευταια φορά που δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα ηταν το (μακρινο πλέον) 2012. Μέσα σε όλη αυτή τη γενική μετριότητα ο προπονητής Τομας Τουχελ το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει, κάτι που έχει ήδη ανακοινωθεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα, αν δεν προκριθούν οι Γερμανοί απόψε ο Τουχελ από αύριο θα ειναι σε …διαθεσιμότητα…

Ο Τουχελ δεν κατάφερε να ‘‘δέσει‘‘ την ομάδα που δεν της λείπουν οι ποιοτικοί παίκτες, δεν κατάφερε ωστόσο να τους εμπνεύσει και να τους κάνει ένα αξιόπιστο σύνολο παρά το γεγονός ότι φέτος διαθέτουν στο ρόστερ τους ένα από καλύτερα φορ που κυκλοφορούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (Κέιν).

Αποψε οι πρωταθλητές Γερμανίας καλούνται να ανατρέψουν το 1-0 που έχασαν στη Ρωμη σε ενα ματς που ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά με ανούσια και “άνευρη” υπεροχή (ολοκλήρωσαν το ματς με …μηδέν “on target”!), στο δεύτερο όμως δεχτηκαν κοντρα επιθεσεις και γενικα εδειξαν ευάλωτοι, κάτι που έδειξαν και με την αποβολη του Ουπαμεκανό.

Την περασμένη Παρασκευή η ‘‘Βαυαροί‘‘ γκέλαραν ξανά με την ισοπαλία 2-2 στη Φράιμπουργκ όπου ναι μεν προηγήθηκαν κανοντας ανατροπή , δεν κατάφεραν όμως να το καθαρίσουν – κάτι που συμβαίνει πολλές φορές φέτος – και δεχτηκαν την ισοφάριση τρια λεπτα πριν το φιναλε. Μια εβδομαδα πριν ειχαν νικησει με 2-1 τη Λειψια με δυο γκολ του Χάρι Κέιν.

Αυτη ηταν και η μοναδικη νικη της στα πεντε επισημα παιχνιδια της (ειχαν προηγηθει τρεις σερι ηττες απο Μποχουμ, Λατσιο και Λεβερκουζεν!). Παραμένουν εκτός διαθεσης του Τουχελ οι υπερχρήσιμοι Κομάν, Μαζραουί, προστίθεται φυσικα στις απουσιες κι ο τιμωρημενος Ουπαμεκανό (δυο θεσεις για το διδυμο στοπερ διεκδικουν οι Ντε Λιχτ, Κιμ και Ντάιερ).

Στο στρατόπεδο της Λάτσιο τώρα, υπάρχει μεγάλη πίστη και αισιοδοξία για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι (νικητής του Europa League το 2019 με τη Τσελσι) οτι μπορουν αποψε να το καταφέρουν, πολυ περισσοτερο μετά τη νίκη με σκορ 1-0 αλλά κυρίως την εμφάνιση στο πρώτο ματς οπου σε μεγαλο βαθμο αν οχι εξουδετερωσαν, περιορισαν πολύ την επιθετικη δραστηριοτητα των Γερμανων .

Παντως τα χαμογελα επεστρεψαν μόνο …προσωρινα στα χείλη των Λατσιάλι μετά τη νίκη επι της Μπαγερν καθώς στο καμπιονάτο (ειναι μολις στην 9η θεση) ακολούθησαν δύο σερί ήττες, το 2-1 με ανατροπή από τη Φιορεντινα και το προσφατο 0-1 από τη Mίλαν στο “Ολίμπικο” σε ενα επεισοδιακό παιχνίδι που τρεις παικτες της ειδαν κοκκινη καρτα (Πελεγκρίνι, Μάρουσιτς, Γκεντουζί)

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Πριν το 1-0 της Ρώμης, μια φορά είχαν συναντηθεί στα κύπελλα Ευρώπης σε διπλά νοκ αουτ (φαση των 16, σεζόν 2020-21), δύο νίκες Μπαγερν 4-1 και 2-1. Αήττητοι οι Βαυαροι στο Μόναχο από το 2021 (από Παρί) με 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες έκτοτε…

Bayern: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Davies; Pavlovic, Goretzka; Tel, Muller, Musiala; Kane

Lazio: Provedel; Marusic, Gila, Romagnoli, Hysaj; Guendouzi, Cataldi, Alberto; Anderson, Immobile, Zaccagni

ΠΡΟΤΑΣΗ: γκολ – γκολ (δυσκολο να μη σκοραρει παλι η Μπαγερν που ομως δεν εχει αξιοπιστη αμυνα)  /

Για πιθανούς σκορερς θα φύγουμε από τους προφανείς (Ιμόμπιλε, Κέιν) και θα πάμε σε εναλλακτικούς : Μουζιάλα, Φελίπε Αντερσον

(Visited 384 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x