Uncategorized

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Κοπεγχάγη

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Κοπεγχάγη
Spread the love

Οι κάτοχοι του θεσμού μπαίνουν στην αποψινή ρεβάνς με ένα μεγάλο πλεονέκτημα από την νίκη τους με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι πριν από τρεις εβδομάδες στην Κοπεγχάγη στην προσπάθεια που κάνουν για να προασπίσουν τα σκήπτρα.

Οι “πολίτες” προέρχονται από το 3-1 επί της Μάντσεστερ.Γ στο τοπικό ντέρμπι σε μια αναμέτρηση στην οποία βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά το “γύρισαν” χάρη σε δυο τέρματα του Φόντεν και το 18ο , σε 22 ματς, του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αυτή ήταν η 17η νίκη για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε 19 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις που δείχνει πως βρίσκει την φόρμα της και πάλι την πλέον κατάλληλη στιγμή.

Μάλιστα στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην 2η θέση και μόλις στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ την οποία και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή το μεσημέρι στο Anfield!

Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να δούμε απόψε ένα ήπιο rotation στην 11άδα του Πεπ και σε σχηματισμό: 4-1-4-1 που θα έχει τον Ρόδρι στο “6” και τον Χάαλαντ στο “9”. Μοναδικός απόντας ο λαβωμένος Τζακ Γκρίλις.

Οι πρωταθλητές Δανίας βρίσκονται στα νοκ άουτ του θεσμού μόλις για 2η φορά στην ιστορία τους και πρώτη από την σεζόν 2010/11.

Πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στην φάση των ομίλων νωρίτερα όπου τερμάτισε πίσω από την Μπάγερν Μονάχου με συγκομιδή 8 βαθμών σε έξι ματς και νίκες σημείο αναφοράς απέναντι στην Μάντσεστερ.Γ και την Γαλατά.

Μετά την ήττα τους στο αντίστοιχο πρώτο ματς από τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου αντέδρασαν σωστά αφού αρχικά κέρδισε την Σίλκεμποργκ και την Νόρτζελαντ , με μηδέν παθητικό, για να έλθει όμως την περασμένη αγωνιστική η εκτός έδρας ήττα από την Μίντιλαντ που την έριξε στην 3η θέση και στο -3 από την κορυφή.

Προϊστορία: Η Μ.Σίτι είναι αήττητη και στα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια κόντρα στην Κοπεγχάγη σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Σκανδιναβοί δεν έχουν κερδίσει ποτέ στην ιστορία τους στο Νησί ενώ δεν έχουν πανηγυρίσει 2ιπλο στον θεσμό από τον Δεκέμβριο του 2016. Μάλιστα στην πιο πρόσφατη εμφάνιση τους στο Etihad γνώρισαν την συντριβή με 5-0. Ήταν Οκτώβριος του 2022.

* Αν κερδίσει απόψε η Μ.Σίτι θα μπει στο “κλειστό” κλαμπ των τριών μόλις ομάδων στην ιστορία του θεσμού, οι άλλες δυο είναι η Ρεάλ τον Φεβρουάριο του 2015 και η Μπάγερν Μονάχου τον Νοέμβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2020, που θα έχει πετύχει τουλάχιστον δέκα συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση.

Η επιλογή μου εδώ θα είναι το Over 2,5 γκολ της Μ.Σίτι σε απόδοση 1,65 και το ακριβές σκορ: 3-1 που είναι το αγαπημένο της ειδικά στα φετινά ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 γκολ Μ.Σιτι / Ακριβές σκορ: 3-1

(Visited 515 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x