Uncategorized

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία
Spread the love

Γενέθλια με …πρόκριση στους προημιτελικούς της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θέλει να κάνει η Ρεάλ στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” της Μαδρίτης έχοντας παρακαταθήκη τη νίκη στη Λειψία στο πρώτο ματς…

 

Πραγματικά ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για ολόκληρο τον αθλητικό οργανισμό της Ρεάλ Μαδρίτης που κλείνει 122 χρόνια ζωής! Οι “μερένχες” θέλουν να σβήσουν …κεράκια έχοντας σφραγίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League για πεμπτη συνεχόμενη χρονιά. Τελευταία φορά που είχαν αποτύχει στους 16 ήταν το 2019 όπου προερχοντουσαν και τοτε από εκτος έδρας νίκη στο πρώτο ματς (2-1 μεσα στην έδρα του Αγιαξ) αλλά στη ρεβάνς (που ήταν σαν χτες πριν πέντε χρονια) εχασε με 4-1 απο τους Ολλανδους στο Μπερναμπεου…

Ο κοουτς Καρλο Αντσελοτι (ο πλεον πολυνικης προπονητής στην ιστορια της διοργανωσης αφου ειναι ο μοναδικος με τέσσερις κατακτήσεις του σχετικου τροπαιου) οπως αποκαλύπτουν οι σημερινες εφημεριδες στην Ισπανία κινδυνεύει με φυλάκιση (!) καθώς ο εισαγγελέας προτεινει την παραπανω τιμωρία λογω φορολογικών λαθων του “Καρλετο” τη σεζον 2014-15, στο φιναλε δηλαδή της πρωτης του θητείας στον παγκο του συλλογου. Και ο ιδιος ο Ιταλος και οι παικτες θα προσπαθήσουν να μείνει τελειως ανεπηρέαστοι από τα εν λογω δημοσιευματα.

Η Ρεάλ έχει το μεγάλο πλεονέκτημα στο Ισπανικο πρωτάθλημα στην Ισπανία έχοντας ξεφύγει από Χιρόνα και Μπαρτσελονα με επτά και οκτώ βαθμους αντιστοιχα. Το περασμενο Σαββατο η “βασιλισσα” έφερε ισοπαλία 2-2 εκτος έδρας με τη Βαλενθια με τον Τζουντ Μπελιγκαμ να σκοραρει με κεφαλιά στις καθυστερήσεις αλλά τον διαιτητή Χιλ Μανθανο (κινδυνεύει με τιμωρία σύμφωνα με τα Ισπανικα ΜΜΕ) να μην μετράει το γκολ ως εκροθεσμο με τον Αγλγο εν συνεχεια να αποβαλεται! Νωριτερα η Ρεαλ ειχε καταφερει να ισοφαρίσει σε 2-2 με δυο γκολ του Βινισιους (εχανε με 2-0 απο το α’ ημιχρονο)

Ηταν η δεύτερη σερι εκτος εδρας ισοπαλία στην Πριμερα εφόσον ειχε φερει και 1-1 και στο “Βαγεκας” με τη Ράγιο Βαγεκανο ενω ειχε μεσολαβήσει το νικηφόρο εντός έδρας 1-0 με τη Σεβιλλη. Τρομερό υπέρ της στοιχείο ότι σε κανονικό ενενηντάλεπτο έχει να χάσει επίσημα ματς απο τις 24 Σεπτεμβριου (!) οταν ηττηθηκε 2-0 από την Ατλετικο Μαδριτης από την οποία ξαναχασε και στο κυπελλο το Γεναρη αλλά στην παράταση! Εντος εδρας παντως κοντευει να κλλείσει χρονο αήττητη (Απριλιος 2023 ηττα απο Βιγιαρεαλ). Ο σκορερ Μπραχιμ Ντίαθ στη νικη με 1-0 μεσα στη Λειψια (κορυφαίος ο γκολκιπερ Λούνιν με εννέα επεμβάσεις!) λογικα θα ειναι στον παγκο αφού βασικος θα παίξει ο Μπέλιγκαμ. Μακροχρόνια εξω οι Αλαμπα, Κουρτουά και Μιλιτάο.

Από τη δική της πλευρά η Λειψία (τελευταια Γερμανικη ομάδα που εχει νικησει τη Ρεάλ, 3-2 περσι στους ομιλους, περασαν ως δεύτεροι πισω από τους Μαδριλενους) θα παλέψει αποψε για το καλύτερο δυνατό καθώς στο πρώτο ματς όχι μονο “κοιταξε στα ματια” τη Ρεάλ αλλά δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία και ισως και κάτι περισσότερο. Πέρσι στη φάση των 16 αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαν.Σίτυ, εκτός έδρας μάλιστα συνετριβη με 7-0. Κορυφαία της διάκριση στο Champions League ηταν ο ημιτελικός του 2020 (εχασε απο Παρι)

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε στη μπουντεσλίγκα ειναι πεμπτη στη βαθμολογια και συγκεκριμενα στο -1 από την τέταρτη Ντόρτμουντ. Μόνο από τη Μπαγερν έχει χάσει εντός των συνόρων σε πέντε ματς μετά το τέλος Γεναρη (3-1-1) και μαλιστα η ηττα εκεινη ειχε έρθει στις καθυστερήσεις. Εχει αποδείξει επομενως την ανοδικη της πορεία μετά την μίνι κρίση του Γεναρη (τρεις σερι ηττες από Αϊντραχτ, Λεβερκουζεν, Στουτγκαρδη)

Το περασμένο Σάββατο πέτυχε μεγάλο διπλό με ανατροπή (4-1) στη δύσκολη έδρα της Μπόχουμ αν και δεχτηκε πρωτη γκολ στο 7’. Ισοφάρισε με τον Ισπανο Ντάνι Όλμο στο 30′ και πετυχαν τρια γκολ στο β’ μερος μεσα σε ενα πενταλεπτο (68’-73’). Ο Μάρκο Ρόζε εχει τιμωρημένο τον Γαλλο στόπερ Σιμακάν, εκτος κι ο τραυματιας μπακ Κλόστερμαν.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Εμφατικό αβαντάζ της Ρεαλ εντος εδρας κοντρα σε Γερμανούς (29-6-4) με τελευταία ήττα από τη Σαλκε το 2015 (ειχε ομως νικησει στο πρώτο ματς στη Γερμανια). Η Λειψια μετράει 9/11 Over προσφατα στο Champions League.

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Tchouameni, Rudiger, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Vinicius Jr

Leipzig: Gulacsi; Henrichs, Orban, Lukeba, Raum; Olmo, Haidara, Schlager, Simons; Openda, Sesko

ΠΡΟΤΑΣΗ: OVER (σκόρερς Μπελιγκαμ, Σέσκο)

(Visited 489 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x