ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Ντανούμπιο    

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Ντανούμπιο    
Spread the love

Με στόχο να σπάσει το ρόδι στο Απερτούρα η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, η οποία φιλοξενεί στο «Μπελβεντέρε» τη Ντανούμπιο, η οποία από την πλευρά της, προέρχεται από την πρόκριση της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Ονειρική η περσινή χρονιά για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, καθώς όχι μόνο έπαιξε κατά γενική ομολογία το καλύτερο και πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο, αλλά το συνδύασε με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος τις ιστορίας της. Η νέα χρονιά μάλιστα ξεκίνησε ιδανικά, καθώς επικράτησε στον τελικό του Σούπερ Καπ της Ντεφενσόρ 1-0. Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και φαίνεται πως η φυγή, όπως αναμενόταν, των δύο καλύτερων παικτών της και αυτών που την οδήγησαν κατά μεγάλο ποσοστό στον τίτλο, των επιθετικών Βεσίνο και Μπετανκούρ είναι καθοριστική, τουλάχιστον προς ώρας. Πιο συγκεκριμένα, αποκλεισμός στα προημιτελικά του κυπέλλου από την Πενιαρόλ, ενώ χωρίς νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Απερτούρα, με τυχερό 2-2 στην πρεμιέρα στην έδρα της Ράσινγκ, 1-1 στο «Μπελβεντέρε» με τη Νασιονάλ και 1-2 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Μαλντονάδο.

Στον αντίποδα, τέσσερις βαθμοί για τη Ντανούμπιο σε τρία εκτός έδρας ματς σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Απερτούρα, με 2-1 αρχικά σε βάρος της Φένιξ, 0-0 με τη Μπόστον Ρίβερ και 0-1 από την Ρίβερ Πλέιτ, με άλλοθι για την ήττα της τον «εμφύλιο» του 1ου γύρου του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Γουόντερερς όπου επικράτησε 1-0. Πρόκριση επίσης και στα προημιτελικά του κυπέλλου με το 1-0 στην έδρα της Λα Λους, με άξιο αναφοράς, πως κόντρα στη Λίβερπουλ θα παίξει για έκτη συνεχόμενη φορά σε αντίπαλη έδρα σε όλες τις διοργανώσεις.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και ισάριθμες για τη Ντανούμπιο, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπελβεντέρε».

Χωρίς νίκη στο φετινό Απερτούρα η Λίβερπουλ, βλέποντας όχι μόνο να φαίνονται, τουλάχιστον προς ώρας, οι απουσίες του Βεσίνο και του Μπετανκούρ, αλλά και να είναι ταυτόχρονα πιο ευάλωτη σε σχέση φυσικά με πέρσι όπου κατέκτησε τον τίτλο. Παραμένει βέβαια η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, όσο κλισέ και αν ακούγεται η φράση …η καρδιά του πρωταθλητή, εκτιμώντας πως θα γίνει μάχη με την σκληροτράχηλη Ντανούμπιο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.455 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x