ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή Σούπερ Καπ: Ρίβερ Πλέιτ – Εστουδιάντες   

Αργεντινή Σούπερ Καπ: Ρίβερ Πλέιτ – Εστουδιάντες   
Spread the love

Στο ουδέτερο «Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες» της Κόρδοβα ο τελικός του Σούπερ Καπ της Αργεντινής, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ρίβερ Πλέιτ και την κυπελλούχο Εστουδιάντες, σημειώνοντας, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Στόχος της Ρίβερ Πλέιτ να πανηγυρίσει το τέταρτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της, μετά από αυτά του 2015, του 2018 και του 2020, ενώ φιναλίστ ή μοναδική φορά που γνώρισε την ήττα αν προτιμάτε το 2017 από τη Λανούς. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 1-1 του πρωταθλήματος στην έδρα της Ιντεπεντιέντε, με το οποίο βρέθηκε στην κορυφή του 1ου ομίλου του φετινού πρωταθλήματος, υπερτερώντας πάντως στην ισοβαθμία των Ταγέρες, Αρχεντίνος Τζούνιορς, Ιντεπεντιέντε και Βέλεζ. Στην άλλη πλευρά, επιτυχία σίγουρα για την Εστουδιάντες η κατάκτηση του περσινού κυπέλλου, του πρώτου στην ιστορία της, η οποία της δίνει και την ευκαιρία να διεκδικήσει σήμερα το «παρθενικό» της Σούπερ Καπ. Δύο συνεχόμενες ήττες πάντως στο πρωτάθλημα, με θετικό πάντως πως παρέμεινε στην 3η θέση του 2ου ομίλου, παρά το 1-2 φιλοξενώντας την Πλατένσε και το 1-3 στην Χουνίν από την τοπική Σαρμιέντο.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Επικράτηση με 3-1 για την Ρίβερ Πλέιτ στο πιο πρόσφατο ματς στο γήπεδο της, ενώ 1-1 σε αυτό στην έδρα της Εστουδιάντες στη Λα Πλάτα.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, παρά το γεγονός πως η Ρίβερ Πλέιτ βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τα τελευταία χρόνια τους τελικούς που συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.295 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x