Uncategorized

Europa League : Γουέστ Χαμ- Φράιμπουργκ

Europa League :  Γουέστ Χαμ- Φράιμπουργκ
Spread the love

Στο London Stadium απόψε θα έλθουν αντιμέτωπες ξανά μετά από μια εβδομάδα η κάτοχος του περσινού Conference League Γουέστ Χαμ με την Φράιμπουργκ με τους Γερμανούς να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα μετά την νίκη τους με 1-0 από το πρώτο ματς.

Τα “σφυριά” καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά και το μεγάλο “στοίχημα” για τον Ντέιβιντ Μόγιες ενόψει της αποψινής ρεβάνς θα είναι να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Μετά και το 2-2 που έφεραν με την Μπέρνλι την περασμένη αγωνιστική στην Premier League, που τους κράτησε στην 7η θέση στην σχετική βαθμολογία, διεύρυναν το αρνητικό σερί τους χωρίς clean sheet στα 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα έχουν “χτίσει” μια σημαντική παράδοση που τους θέλει να αριθμούν 10 σερί εντός έδρας νίκες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα αλλά η τελευταία τους ήττα σε αυτό το επίπεδο και μπροστά στο κοινό τους ήταν τον Απρίλιο του 2022 από μια Γερμανική ομάδα την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 στην ημιτελική φάση του Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι απέχουν 90 λεπτά ή και 120 από το να πανηγυρίσουν μια πρόκριση στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στα 120 χρόνια ιστορίας τους.

Πέρσι της έφραξε τον δρόμο η Γιουβέντους με δυο ήττες ( 1-0, 2-0) αλλά φέτος ο Πίτερ Στράιχ και οι παίκτες του ελπίζουν να έχουν καλύτερη τύχη αρκεί να μπορέσουν απόψε να προασπίσουν αυτό το “ελαφρύ” προβάδισμα που έχουν κατακτήσει από το πρώτο ματς.

Προέρχονται από δυο καλά αποτελέσματα στην Μπουντεσλίγκα όπως ήταν το 2-2 απέναντι στην παραπαίουσα περσινή πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου αλλά και το 2ιπλο στην έδρα της Μπόχουμ (2-1).

Ωστόσο παραμένουν στην 8η θέση της βαθμολογίας και στο -7 από την 6η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης κάτι που σημαίνει πως η κατάκτηση του Europa League ενδεχομένως να αποτελεί και “μονόδρομο” για να εξασφαλίσουν έξοδο στην Ευρώπη και την νέα σεζόν.

Οι 5/9 νίκες που μετράνε στις τελευταίες τους “εξόδους” στα Κύπελλα Ευρώπης τους δίνουν ακόμη περισσότερο θάρρος ενόψει της αποψινής ρεβάνς.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες νωρίτερα στην φάση των ομίλων με την Γουέστ Χαμ να κερδίζει και στα δυο ματς με 2-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας.

* Ποντάρω στην έδρα άλλωστε η Γουέστ Χαμ αριθμεί δέκα διαδοχικές εντός έδρας νίκες στην Ευρώπη. Το 5/6 Goal της Φράιμπουργκ αλλά και το 0/11 clean sheet των Λονδρέζων μας δείχνει πως πιθανότατα θα έχει Goal η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Καταλήγω στον Άσο σε απόδοση 1,72.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 452 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x