ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αλιάνσα – Ντεπορτίβο Πάστο   

Κολομβία: Αλιάνσα – Ντεπορτίβο Πάστο   
Spread the love

Στο «Αρμάντο Μαέστρο Παβαζέαου» του Βαγιεντούπαρ, το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Απερτούρα, βρίσκοντας την Αλιάνσα στην 16η θέση με 11 βαθμούς και τη Ντεπορτίβο Πάστο στην 18η με 10.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Δύο συνεχόμενες μονομαχίες με την Αμέρικα Κάλι σε διαφορετικές διοργανώσεις για την Αλιάνσα, με σπουδαίο 2-1 αρχικά στο νοκ άουτ «εμφύλιο» της Κολομβίας στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα και μεγάλη επιτυχία φυσικά, τηρουμένων των αναλογιών, την πρόκριση στην φάση των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ήττα με 0-2 ακολούθως για το πρωτάθλημα στην έδρα της Αμέρικα, με άλλοθι πάντως για την Αλιάνσα την έλλειψη ενέργειας και τον αποπροσανατολισμό από την αναμέτρηση που είχε προηγηθεί, αλλά και την «δίψα» της αντιπάλου της για μια άτυπη ρεβάνς. Στην 16η θέση όπως προαναφέρθηκε και το -5 από την πρώτη οκτάδα, ενώ με μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, καθώς βασικός στόχος είναι η παραμονή.

Στην αντίπερα όχθη, δύο πολύτιμα τρίποντα σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο της για τη Ντεπορτίβο Πάστο, με το 1-0 αρχικά σε βάρος της νεοφώτιστης Φορταλέζα και το 2-1, όπου πραγματοποίησε μάλιστα την ανατροπή, να την απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Η παραμονή φυσικά και να αποφύγει γενικότερα τις περιπέτειες είναι ο βασικός της στόχος, καθώς το να καλύψει το  -6 στο Απερτούρα από την πρώτη οκτάδα δεν είναι απαγορευτικό, αλλά βάσει εικόνας όμως όχι και τόσο εφικτό.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Αλιάνσα, τρεις για τη Ντεπορτίβο Πάστο και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Απρόβλεπτες και σχεδόν ισοδύναμες οι δύο ομάδες, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων, παρά να μπλέξω με σημείο στη μεταξύ τους μονομαχία.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 720 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x