ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Μπόστον Ρίβερ – Λίβερπουλ Μοντεβιδέο

Ουρουγουάη: Μπόστον Ρίβερ – Λίβερπουλ Μοντεβιδέο
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Καμπεόνες Ολίμπικο», το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο Απερτούρα, με τη Μπόστον Ρίβερ να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, την στιγμή που η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ Μοντεβιδέο θα προσπαθήσει να σπάσει το ρόδι.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Στην 2η θέση του Απερτούρα και το -2 από την πρωτοπόρο Πενιαρόλ που έχει το απόλυτο η Μπόστον Ρίβερ, με άξιο αναφοράς πως στις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν ολοκληρωθεί έχει τρία «διπλά», μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1) και μία λευκή ισοπαλία ενδιάμεσα αυτών, στο μοναδικό της εντός έδρας ματς κόντρα στη Ντανούμπιο. Το πρώτο της τρίποντο σε βάρος της Μαλντονάδο με το νικητήριο τέρμα ένα λεπτό πριν το φινάλε, επόμενο «θύμα» η Φένιξ, ενώ επικράτηση την προηγούμενη αγωνιστική στη μονομαχία της με την Ρίβερ Πλέτι Μοντεβιδέο βρίσκοντας δίχτυα στο ενενήντα.

Στην αντίπερα όχθη, η φυγή των δύο καλύτερων παικτών της και αυτών που την οδήγησαν ουσιαστικά πέρσι στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορία της, του Μπετανκούρ και του Βεσίνο, δε μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, η οποία έχει δύο βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Ισοπαλία με 2-2 στην πρεμιέρα στην έδρα της Ράσινγκ, ενώ ένας βαθμός στην συνέχεια σε τρία ματς στο γήπεδο της, το «Μπελβεντέρε», με 1-1 με τη Νασιονάλ και 1-2 τόσο από τη Μαλντονάδο όσο και τη Ντανούμπιο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μπόστον Ρίβερ, τέσσερις για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και μία ισοπαλία, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.

Εντυπωσιακό, τηρουμένων των αναλογιών, το ξεκίνημα της Μπόστον Ρίβερ, συνεχίζοντας όμως να πιστεύω στο να μην υποτιμάς ποτέ την καρδιά ενός πληγωμένου πρωταθλητή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.089 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x