ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Όνσε Κάλντας   

Κολομβία: Μεντεγίν – Όνσε Κάλντας   
Spread the love

Μονομαχία με φόντο τα πλέι οφ στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την ομώνυμη ομάδα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 9η θέση με 15 βαθμούς και το -1 από την πρώτη οκτάδα και την Όνσε Κάλντας στην 6η με 18.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Δύο συνεχόμενες μονομαχίες στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα σε διαφορετικές διοργανώσεις για τη Μεντεγίν, με επιτυχία σίγουρα το 0-0 αρχικά στο νοκ άουτ «εμφύλιο» της Κολομβίας για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα και την πρόκριση στην συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι στην φάση των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες λίγες μέρες αργότερα και για το πρωτάθλημα, με τη Μεντεγίν ευχαριστημένη θεωρητικά από το μεταξύ τους 2-2, ενώ πριν τις αναμετρήσεις με τη Ντεπόρτες Τολίμα, δύο νίκες στο Απερτούρα με το ίδιο σκορ (1-0) στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» σε βάρος της Ντεπορτίβο Πάστο και της Ριονέγκρο.

Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις για την Όνσε Κάλντας, με τις τρεις εξ αυτών στο πρωτάθλημα, το 2-0 στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά σε βάρος της Μιγιονάριος, το 1-0 στην έδρα της Ντεπορτίβο Κάλι και το 2-1 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Ενβιγκάδο. Επικράτηση επίσης ενδιάμεσα αυτών με 2-0 στην έδρα της 2ης κατηγορίας Μπογκοτά για τον 1ο γύρο του κυπέλλου, με την Όνσε Κάλντας με σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο «Παλογκράντε».

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Μεντεγίν, μία για την Όνσε Κάλντας και επτά ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Φαβορί στο σετ των τιμών η Μεντεγίν, εκτιμώντας όμως, πως ο παράγοντας έδρα δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δικαιολογήσει αυτό τον τίτλο κόντρα στην φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα και πάντα υπολογίσιμη, γενικότερα,  Όνσε Κάλντας.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.028 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x